Skip to main content

Ajutoare pentru 12 familii nevoiase

Dr. Daniela Bartos, fost ministru al Sanatatii, a fost, ieri, la Braila, pentru a oferi cadouri de Sfintele Sarbatori Pascale pentru 12 familii nevoiase. Daca pentru renumitul medic a devenit deja o traditie ca, inainte de sarbatorile religioase sau zile importante din viata copiilor si virstnicilor sa le fie aproape, oferindu-le diverse produse de stricta necesitate, pentru braileni este o adevarata bucurie sa se intilneasca de fiecare data cu dr. Daniela Bartos. Intilnirea de ieri s-a desfasurat la un cochet local din oras, unde membrii celor 12 familii au servit o masa calda la prinz, in compania fostului ministru al Sanatatii, dupa care au plecat cu bratele pline de cadouri pentru Paste. In opinia dr. Daniela Bartos, traditia crestin-ortodoxa trebuie respectata si, daca in aceste zile crestinii asteapta Pastele, acesta trebuie asteptat cu daruire, astfel incit cei care primesc darurile sa se bucure ca nu le lipseste nimic de pe masa. De aceea, din cadourile oferite celor 12 familii nu au lipsit produsele alimentare necesare pentru Paste, dar nici cele de igiena (detergent, sapun etc).

O fetita de 11 ani din Rimnicelu este mama

Despre bucuria de a oferi daruri persoanelor fara venituri sau celor cu diverse probleme sociale, dr. Daniela Bartos vorbeste intotdeauna cu modestie, dar astfel de actiuni au devenit adevarate campanii pentru ajutorarea celor nevoiasi. Astfel, dupa ce a demarat o actiune de prevenire a imbolnavirilor si de mentinere a starii de sanatate in rindul femeilor de etnie rroma, in luna octombrie, anul trecut, la Ianca, astfel de manifestari s-au extins si in alte 10 comunitati de rromi din judete diferite: Buzau, Ialomita, Vrancea etc. "Campania desfasurata in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Rromi s-a dovedit a fi bine primita si, in acest an, o vom extinde la nivelul intregii tari, iar astfel de actiuni au inceput deja. In urma cu o saptamina am fost la Rimnicelu in acelasi sens, pentru ca in aceasta localitate exista unele probleme speciale in comunitatea de rromi, pentru ca sint foarte multe casatorii in rindul minorilor. De aceea am incercat sa indreptam campania si in acest sens, discutind cu mamele copiilor, pentru ca nu ei sint cei care decid casatoria la virste foarte tinere, ci parintii. La Rimnicelu exista o mama care are virsta de 11 ani; initial, fata a fost luata de Autoritatea pentru Protectia Copilului, dar returnata familiei, pentru ca parintii acestor tineri s-au angajat ca vor creste copilul in familie. La rromi este o problema de mentalitate, dar si de religie, de aceea, incercam sa colaboram in acest sens si cu pastorul penticostal din localitate, pentru a solutiona aceasta problema", a precizat dr. Daniela Bartos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu