Mergi la conţinutul principal

Ajunge cu văicăreala! Ieşi la vot!

Să fii chemat la urne ca să confirmi prin vot că nu tolerezi corupţia, ba mai mult, să precizezi clar că vrei să se introducă în Constituţie un paragraf distinct care să îţi ofere garanţia că, odată ales sau numit într-o funcţie publică, un politician îşi va îndeplini atribuţiile cu integritate şi onestitate, asta înseamnă să trăieşti într-un stat mafiot. Iar România, din nefericire, aici a ajuns. O situaţie mai mult decât critică, aproape disperată, care se va lămuri însă tranşant pe 26 mai. Indiferent câţi se vor prezenta la urne, rezultatul Referendumului pentru Justiţie din 26 mai va arăta clar cine suntem, câţi mai suntem şi ce cale vrem să urmăm. Mulţi, puţini, indiferent câţi ne vom deplasa la secţiile de votare, de fapt asta vom decide: vrem să rămânem cetăţeni europeni sau vrem să redevenim patrioţii aceia zombificaţi, cărora li se scrijelise adânc pe creier: “noi nu ne vindem ţara”. Pentru că aici ne-am întors, la patriotismul acela de mucava, în care noi ştim şi putem face totul singuri. Fără amestec străin, fără indicaţii din afară, noi singuri... “buricii Pământului”. Şi e trist că şi după 30 de ani încă mai sunt români care cred asta. Români care nu au înţeles că, într-adevăr, noi, oamenii de rând, nu ne-am vândut ţara. Ei însă, cei care 30 de ani ne-au tot cerşit voturile, DA. Au sfâşiat-o bucată cu bucată şi şi-au îndesat-o în propriile buzunare, care, de la an la an au devenit tot mai mari, tot mai hulpave.

Da, noi, oamenii de rând, nu ne-am vândut ţara. Niciodată!  Noi doar am părăsit-o, la propriu sau la figurat. Căci şi prin tăcerea, prin neimplicarea noastră am abandonat-o, am ruinat-o şi am adus-o în situaţia în care, ca să-şi apere Justiţia, are nevoie acum de un referendum.

România nu e o ţară de infractori! Nu-i lăsa să te manipuleze că votul tău nu are relevanţă, că nu va avea finalitate, că întrebările sunt alambicate, că totul e frecţie la picior de lemn! Te mint şi te manipulează aşa cum au făcut-o de 30 de ani încoace. Referendumul acesta e foarte important! Într-adevăr, nu-i obligă pe parlamentari şi guvernanţi să stopeze masacrul asupra Justiţiei. Dar va fi un mesaj categoric al poporului român către partenerii şi aliaţii europeni că suntem un neam de oameni cinstiţi, demni, care nu tolerează tâlharii, escrocii şi corupţii. Un popor care spune DA corectitudinii şi onestităţii. Un neam săturat de minciună şi prostie, de sărăcie şi jaf.

Nu-i lăsa din nou să te manipuleze! Măcar acum, în al 13-lea ceas, susţine Justiţia! Vei aşeza astfel în mâinile celor care chiar au puterea să decidă, cea mai corectă, relevantă şi definitivă armă: voinţa unui neam. Ţi-ai lăsat de izbelişte ţara 30 de ani! Ajunge! 

Ieşi la vot! Ieşi... cât încă mai poţi! Eu? E.U. YES la vot!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro