Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ai multe state din nord-estul SUA, afectate de lapovita, ninsoare si rafale puternice de vint

Lapovita, ninsoarea si rafalele puternice de vint au afectat, duminica, nord-estul Statelor Unite, provocind intirzieri ale curselor aeriene, echipele de salvare din statele New York si Vermont fiind in stare de alerta, transmite Reuters.
"Furtuni precum aceasta trebuie atent monitorizata si este ceea ce facem", a declarat guvernatorul de Connecticut, Jodi Rell, la deschiderea unui centru de operatiuni de urgenta.
Rafalele de vint au afectat regiunile Kentucky si West Virginia, unde numerosi copaci au fost smulsi din radacini, iar liniile de inalta tensiune au fost avariate. Furtuna, insotita de precipitatii abundente, a ajuns ulterior in orasul New York, avertizari de inundatii fiind emise in zonele de coasta din New England.
"Este posibil sa ne confruntam cu inundatii in sudul regiunii New England incepind din aceasta seara pina marti sau miercuri", a afirmat meteorologul Bill Simpson de la Serviciul National de Meteorologie.
Stratul de zapada ar putea atinge, luni, pina la 30 de centimetri in unele zone din nordul statului New York, Pennsylvania, Vermont si New Hampshire, au anuntat meteorologii.
Cursele aeriene din Boston, New York, Newark si Philadelphia au avut intirzieri de pina la sase ore, potrivit site-ului Administratiei Federale Aviatice. Companiile aeriene au anulat sute de curse in toata zona de nord-est a tarii.
Potrivit AccuWeather, nivelul precipitatiilor a depasit recordul pentru aceasta luna, in New York, atingind 12,7 centimetri, in conditiile in care nivelul maxim atins anterior a fost de 10,9 centimetri, stabilit in data de 10 aprilie 1983.
Circa 6.000 de persoane din Vermont ramasesera, duminica seara, fara energie electrica, dupa ce furtuna a doborit linii de inalta tensiune, stratul de zapada atingind 20 de centimetri la Bennington si zece centimetri in alte zone, a anuntat WCAX-TV din Burlington.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii