Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Agrimon" si "Maragri" neaga orice incalcare a legii in derularea Programului "Sapard"

Pe adresa redactiei "Obiectiv - Vocea Brailei", ieri, conducerile societatilor "Agrimon" si "Maragri" au transmis un drept la replica la articolul "Ciordeala din banii UE", publicat in editia din 29 februarie 2008 a ziarului nostru. Redam integral ambele pozitii, dar, totodata, revenim si cu citeva precizari din partea autorului articolului.

"Maragri Impex"

Articolul "Ciordeala din banii UE", publicat in editia din 29 februarie 2008, aduce grave prejudicii materiale si de imagine societatii noastre, deoarece a fost scris cu evidente inexactitati, fara a cere clarificari sau informatii conducerii societatii. Facem urmatoarele precizari:
In primul rind, societatea noastra nu a beneficiat de o contributie europeana de 500.000 euro, ci intregul proiect a avut valoarea de 210.000 euro, din care Uniunea Europeana a contribuit cu jumatate din bani - deci doar 105.000 euro. Cifra inaintata de dumneavoastra este de circa 4 ori mai mare decit cea adevarata, deci documentati-va inainte sa publicati fapte care nu corespund adevarului. In afara de banii cheltuiti ca aport la proiectul SAPARD, "Maragri Impex" a investit in decurs de citiva ani, in ferma Pietroiu, circa 5.000.000 lei (adica peste 1,35 milioane euro).
In al doilea rind, conducerea societatii noastre nu a fost contactata niciodata - sau nici macar nu s-a incercat contactarea ei - pentru a face comentariile cu privire la articolul respectiv. Seriozitatea societatii si implicarea ei la nivelul judetului Braila, atit economic, material cit si social, nu permite nimanui sa alature termenul "ciordeala" cu activitatea acestei firme. In al treilea rind, "Maragri Impex" nu este invinuita de "frauda", fapt care ne-a luat prin surprindere stiind cite eforturi si citi bani s-au cheltuit pentru reabilitarea acestei ferme, practic nefunctionala de peste 20 de ani. Nici in acest caz nu ati solicitat comentarii conducerii societatii privind aceasta invinuire. "Maragri Impex" nu a facut nici o "frauda", deoarece banii nu au fost "cheltuiti aiurea". "Maragri Impex" nu este nici in situatia in care "obiectivele stabilite initial nu au fost atinse", deoarece obiectivul pentru care ne-au fost alocate fondurile a fost realizat integral, functioneaza si dupa parerea noastra poate fi considerat un corect si satisfacator succes al contributiilor europene in Romania. Deoarece publicarea acestor informatii eronate aduce daune materiale si de imagine societatii noastre, va solicitam dreptul la replica.

"Agrimon"

Articolul "Ciordeala din banii UE", publicat in editia din 29 februarie 2008, aduce grave prejudicii materiale si de imagine societatii noastre deoarece a fost scris cu evidente inexactitati, fara a cere clarificari sau informatii conducerii societatii. Facem urmatoarele precizari:
1. "Agrimon" a fost alaturata fara nici o baza reala cu anumiti beneficiari ai diverselor fonduri europene pe care ii acuzati de "ciordeala";
2. Facem precizarea ca societatea noastra este persoana juridica romana diferita de "Maragri Impex", fara a face parte dintr-un grup constituit - si ca nu detine nici o statie de incubatie sau ferma de reproductie, asa cum precizati in articol;
3. Agrimon nu are nici un raport DLAF;
4. Agrimon a solicitat si obtinut o finantare prin fondurile SAPARD pentru realizarea unui proiect de restructurare a 3 hale de gaini ouatoare in satul Plopu. Proiectul a fost integral realizat si functioneaza. Deoarece publicarea acestor informatii eronate aduce daune materiale si de imagine societatii noastre, va solicitam dreptul la replica.

CASETA

Nota

De la bun inceput facem precizarea ca nicaieri in materialul la care semnatarii celor doua drepturi la replica fac referire, firmele "Agrimon" SRL sau "Maragri Impex" nu au fost acuzate ca ar fi fraudat banii europeni. In respectivul articol se prezinta concluziile Departamentului pentru Lupta Antifrauda potrivit caruia, in cazul proiectului SAPARD 3.11116 2 2 09 00053 "Modernizarea fermei avicole de crestere a gainilor ouatoare “Pietroiu 2”, avind ca beneficiar SC “Maragri Impex” SRL", exista suspiciuni de frauda. Alaturarea numelui SC "Agrimon" SRL de acest subiect nu a fost intimplatoare intrucit, potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web a Oficiului National al Registrului Comertului, in structura asociatilor de la SC "Maragri Impex" apar persoane fizice italiene care se regasesc si in structura similara a SC "Agrimon" SRL. De exemplu, Monaldi Romualdo detine la "Maragri Impex" SRL un procent de beneficii si pierdere de 13,8828633%, iar impreuna cu Monaldi Mara, Monaldi Luca, Monaldi Elena si Monaldi Marco cota se ridica la circa 79%. Mai departe, Monaldi Romualdo detine la "Agrimon" o cota de participare la profit si pierdere de 5%. In plus, administratorii "Agrimon" sint Monaldi Elena si Monaldi Mara. De mentionat este ca CDM Cercetare Dezvoltare Monaldi detine atit la "Maragri Impex" cit si la "Agrimon" o participatie de aproximativ 20%.
Un alt aspect important este acela ca in mapa de prezentare a "Agrimon", inminata redactorului nostru chiar de catre Romualdo Monaldi, se mentioneaza investitiile companiei printre care se regasesc: "Statia de incubatie si ferma de reproductie Pietroiu 1", "Fermele Braila si Oprisenesti", "Ferma Traian", "Ferma Plopu", "FNC Ianca si Platforma Chiscani", inclusiv "Ferma Pietroiu 2", cea in cazul careia asupra proiectului SAPARD verificat de DLAF au fost inregistrate suspiciuni de frauda.
Legat de afirmatia ca nu s-ar fi incercat contactarea "Maragri Impex" pentru a-si exprima punctul de vedere referitor la concluziile DLAF, mentionam ca inca din data de 23 februarie au fost initiate nenumarate demersuri pentru a obtine un comentariu din partea lui Monaldi Romualdo. De altfel, cu doar citeva zile inainte de primirea de la DLAF a informatiei privind suspiciunile de fraudare, Monaldo Romualdo ne-a acordat un interviu pe tema investitiilor realizate la "Agrimon".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii