Mergi la conţinutul principal

Agricultura la raport

Analiza problemelor sectorului agricol din judeţul Brăila a fost tema principală a discuţiilor din cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Brăila convocată, ieri, în jurul orei 11.00, în Sala Rondă a Palatului Administrativ. Pe rând, reprezentanţii principalelor instituţii cu atribuţii în domeniul agricultură au prezentat în linii mari situaţia la zi în ce priveşte acest sector de activitate: structurile locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) au trecut în revistă formele de sprijin destinate agricultorilor, dar şi principalele probleme şi dificultăţi în absorbţia şi accesarea de fonduri europene, iar Filiala Judeţeană a Agenţiei Naţionale de Îmbunătaţiri Funciare (ANIF) a prezentat situaţia sistemelor de irigaţii şi de desecare din judeţ. De asemenea, şi-a făcut public raportul de activitate şi Camera Agricolă Brăila, axat pe oportunităţile de investiţii şi avantajele constituirii formelor asociative din agricultură.
De precizat că şi astăzi Prefectura Brăila va lua în discuţie problematica legată de sectorul agricol, de această dată în cadrul Colegiului Prefectural, ocazie cu care Direcţia Judeţeană pentru Agricultură îşi prezintă raportul de activitate pe primul trimestru al acestui an, precum şi măsurile stabilite pentru derularea în condiţii optime a campaniei agricole de primăvară 2014. După Direcţia Agricolă va veni la raport şi Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, iar apoi va reveni APDRP cu o informare privind proiectele finanţate şi implementate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro