Skip to main content

Agresorii din Obor au fost trimisi in judecata

La o luna de la capturarea lui, in clubul "Viper" din Iasi, recidivistul Sorinel Ilie, 23 de ani, a fost trimis in judecata, din dispozitia procurorului Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, impreuna cu amicul sau, Nutu Savastre, in virsta de 24 de ani, sub doua capete de acuzare: vatamare corporala grava si port ilegal de arma alba. In ziua de 7 martie 2007, cei doi l-au atacat cu sabiile pe Daniel Florea, de 20 de ani, pe o alee din cartierul Obor, unul dintre agresori lovindu-l cu sabia si retezindu-i tendoanele, vasele de singe si nervii de la piciorul drept. Agresiunea in urma careia tinarul ar putea ramine infirm pe viata - medicii apreciaza ca va avea nevoie de 160 - 180 de zile de ingrijiri medicale - nu a fost o rafuiala intimplatoare. Pe patul spitalului, victima a afirmat ca atacatorii fac parte dintr-o grupare care-si revedica suprematia in cartierul Obor, dupa arestarea lui Mihai Vincler, in ianuarie a. c., in baza unui mandat european. Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, la rindul lor, inculpatii au afirmat despre Florea ca ar face parte din gruparea lui "Radel".
In ziua de 7 martie 2007, in jurul orei 14.25, s-a primit un apel la Serviciul 112, in legatura cu agresarea unui tinar, pe aleea dintre blocurile 26 si 27 din cartierul Obor. Pina sa ajunga Politia la fata locului, ranitul - nimeni altul decit Daniel Florea - a fost transportat la spital, in stare grava. El a declarat anchetatorilor ca, in acea zi, in timp ce se afla la intersectia strazii Oborului cu Albinei, a fost atacat de Sorinel Ilie si Nutu Savastre, care au coborit din autoturismul condus de Iulian Cotet. Inarmati cu cite o sabie, atacatorii l-au ajuns din urma pe Daniel si l-au facut una cu pamintul: Savastre l-a prins de umeri si l-a lovit cu picioarele, in timp ce Ilie l-a lovit cu sabia in glezna piciorului drept. In masina atacatorilor se mai afla prietena lui Cotet, Alexandra, precum si o alta fata, Roxana.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Constantinoiu, Iulian Cotet a sustinut ca, mai intii, el ar fi fost cel atacat, ce-i drept, cu pietre, de catre grupul de tineri in care se afla partea vatamata (gruparea numita "a lui Radel"). Ulterior, el s-a intilnit cu Ilie si cu Savastre in spatele Liceului "P. Cerna" si le-a povestit acestora ce i s-a-ntimplat. In final, tustrei au urcat in autoturism si s-au dus in zona Complexului "Dinamo", unde i-au gasit pe Daniel Florea si pe alti trei tineri. Mai ghinionist, Florea a fost ajuns din urma si taiat cu sabia. Imediat dupa incidentul singeros, cutitarii au urcat in masina lui Cotet (Savastre i-a spus acestuia ca, daca ar fi ramas in zona, pe jos, "ii taiau capul") si au ajuns in zona Poligonului "Vulpea", intrucit intentionau sa plece din oras.
Doua zile mai tirziu, Nutu Savastre a fost capturat de catre politisti si audiat. El le-a spus anchetatorilor ca nu a avut nicio sabie la el si ca, de fapt, Florea ar fi intentionat sa-l loveasca primul, cu un briceag. In final, inculpatul a afirmat ca doar l-a palmuit pe Daniel Florea si ca l-a lovit cu piciorul in umar. Pe 10 martie 2007, instanta de judecata a emis mandat de arestare preventiva pe numele celor doi suspecti, pentru vatamare corporala grava si port ilegal de cutit. Intrucit Ilie nu a fost de gasit, el a fost arestat in lipsa. Politia braileana, in colaborare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA) l-au capturat pe Sorinel Ilie in noaptea de 24/25 martie a. c., in Clubul "Viper" din Iasi. Asupra suspectului a fost gasit un cutit in lungime totala de 32 cm, cu lama de 16 cm. A doua zi, Ilie a fost adus in fata procurorului anchetator, insa a refuzat sa dea vreo declaratie, spunind ca "va vorbi numai in prezenta avocatului". Cazul se afla in prezent la Judecatoria Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu