Skip to main content

Afara cu Patrascu si Potec din CLM!

Primarul municipiului, Constantin Cibu, are de gind sa-i elimine cit de curind pe Giana Patrascu si Grigore Potec din rindul consilierilor municipali, dupa ce acestia si-au declarat public intrarea in PLD. In ceea ce-l priveste pe Potec, fost liberal, relatia sa cu PLD a fost evidenta, dupa ce acesta a aparut la conferinte de presa ale acestui partid, desi s-a declarat independent, la ultimul "recensamint" politic al consilierilor. In cazul Gianei Patrascu, vestea trecerii ei de la PNL la PLD a fost anuntata in ultima clipa, odata cu parasirea postului de director de cabinet al prefectului. Cei doi au fost obligati sa-si declare public noua apartenenta politica la finele saptaminii trecute, cind a avut loc conferinta judeteana a PLD, la care au candidat pentru functii de vicepresedinti, pe care le-au si obtinut.
Primarul municipiului, care este si seful liberalilor braileni, a declarat ieri ca va face toate demersurile legale, pentru ca lui Patrascu si Potec sa li se retraga calitatea de consilieri, dat fiind ca si-au schimbat apartenenta politica, pe perioada acestui mandat. Cibu a precizat ca nu este nimic personal, ci este vorba doar despre aplicarea legii, cind e vorba de traseisti politici.
L-am intrebat pe liderul liberal de ce, cind e vorba despre fosti liberali, este gata sa aplice neintirziat legea si sa-i elimine din Consiliul Local Municipal, dar cind a fost vorba despre un democrat aflat exact in aceeasi situatie, Negru Ionascu, trecut la PNL, nu a mai dorit sa se aplice legea si acesta sa fie eliminat din CJ, liberalii votind impotriva incetarii de drept a mandatului acestuia. Desi este presedintele PNL Braila si, teoretic, ar trebui sa aiba sub control consilierii municipali si judeteni, Cibu sustine ca pe el nu l-a intrebat nimeni cum sa voteze in cazul lui Negru Ionascu si nu are de ce sa raspunda pentru modul in care au votat consilierii judeteni liberali. "Nu stiu care este situatia la CJ, dar aici, la CLM, sint sigur ca se va aplica legea intocmai. Nu e vorba ca ma bazez pe sprijinul vreunui alt partid, e vorba de a aplica o lege, indiferent daca vrea cineva sau nu vrea. Se aplica legea. Nu cunosc problema Consiliului Judetean, ce daca e vorba de consilierii liberali si de modul cum au votat ei? CJ nu apartine de primar, este treaba lor, e hotarirea lor. Daca nu au votat sa fie schimbat Negru Ionascu inseamna ca dinsul este un consilier apreciat. Daca ei nu au votat sa-l schimbe, eu ce sa le fac?! De ce nu le-am cerut sa aplice legea si consilierilor judeteni liberali? Pentru ca nu m-a intrebat nimeni... De altfel, nici nu cred ca trebuie sa fie supus la vot asa ceva. Eu ce pot sa va asigur este ca se va aplica legea in CLM. Domnul Potec a ascuns mult timp apartenenta la PLD, cu toate ca a fost intrebat de mine personal si a spus “nu”".
Intrebat cine sint urmatorii pe lista cu candidati ai PNL, Cibu a spus ca nu stie, dar oricum va trebui sa verifice, pentru ca "s-ar putea ca unii sa renunte". Precizam ca, potrivit listei depunse de PNL, dupa Daniel Prunau, ultimul devenit consilier municipal, urmeaza
Emilia Turcu, Natalia Venischi si Marian Ghionu. In contextul in care primarul insusi, din proprie initiativa, a avansat ideea unei posibile renuntari, este posibil ca Marian Ghionu, angajat in Primarie si un apropiat al lui Cibu, sa ocupe unul din cele doua locuri vacante de consilier municipal, desi este abia al treilea pe lista.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu