Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aerodromul militar de la Ianca este al judetului Braila

Consilierii judeteni au aprobat, ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare, proiectul de hotarire privind propunerea de trecere a aerodromului militar, situat in orasul Ianca, judetul Braila, din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al judetului Braila si in administrarea CJ Braila. Cu aceasta ocazie, senatorul PNL Dan Sabau, prezent la sedinta, a tinut sa precizeze ca aceasta reusita a administratiei brailene nu ar fi fost posibila fara efortul sustinut al parlamentarilor de Braila, al Prefecturii, si fara interpelarea sa adresata ministrului Apararii Nationale: "Dupa un an si o luna de activitate sustinuta, am ajuns sa obtinem ceva ce ne doream de mult si care este rezultatul muncii sustinute a tuturor parlamentarilor din Braila si a administratiei locale. E vorba de aerodromul militar de la Ianca, pe care l-am obtinut ca urmare a interpelarii pe care am sustinut-o personal in toamna anului trecut, si la care mi s-a raspuns in 14 februarie anul acesta. "Ca urmare a interpelarii dumneavoastra si in urma analizarii necesitatilor judetului Braila, s-a decis de catre conducerea MApN transferul fostului aerodrom militar, din domeniul public al statului si din administrarea MApN, in domeniul public al judetului Braila si administrarea CJ Braila, in conditiile folosirii, la nevoie, a imobilului si a facilitatilor acestuia de catre MApN". Asadar nu pot decit sa ma bucur de aceasta reusita".
La rindul sau, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca deja au aparut diferite propuneri si oferte pentru aerodrom, si ca CJ urmeaza sa le analizeze pe fiecare in parte cu foarte mare atentie: "Intr-adevar, acest aerodrom a ajuns la noi datorita efortului comun al tuturor care ne reprezinta la Bucuresti si al nostru, celor de aici. Nu a fost usor, a fost o lupta de 8 - 9 luni, dar important e ca am reusit sa il preluam. Pina acum avem mai multe propuneri si oferte in legatura cu aerodromul, urmeaza sa le analizam pe toate si sa vedem care e cea mai avantajoasa pentru judetul nostru".
Conform raportului intocmit de Directia Administrare, Patrimoniu si Informare comunitara din cadrul CJ Braila, aerodromul, situat in nord-vestul orasului Ianca, are in dotare patru hangare, fiecare in suprafata de 1.200 mp, o pista (2.800 x 80 m), un bloc cu 72 de apartamente destinate cazarii personalului si cladire administrativa, dotate cu toate utilitatile, mai precis gaze, electricitate, apa potabila, canalizare, cai de acces, parcari. In cadrul aceluiasi raport se precizeaza ca zona aferenta prezinta un potential adecvat implementarii si dezvoltarii investitiilor in domeniul prelucrarii si comertului cu produse agricole, care necesita dezvoltarea unei infrastructuri prin utilizarea amenajarilor existente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii