Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adriana Saftoiu: "Domnul Basescu este un presedinte rezistent, care rezista la multe, care nu cade din picioare dupa primele doua sticle de whisky"

Reporter: Ce simte o femeie atunci cind isi da demisia?
D-na Saftoiu: In primul rind simte ca aceasta demisie va fi inregistrata, ca apoi trebuie sa faca fata preavizului, dupa care sa-si vada de drumul ei. Intr-un fel e bine cind iti dai demisia. Simti ca esti stapin pe viata ta. E ca si cum te-ai reinventa, vorba reclamei. Pe de alta parte insa este si rau, caci asta presupune renuntarea la un loc de munca unde, probabil, ai fost bine platit si bine vazut, cum a fost si cazul meu.
Reporter: Asa este, nu toti avem sansa sa ajungem intr-o viata de om consilier al presedintelui tarii.
D-na Saftoiu: Nu cred ca asa trebuie privita problema. Desigur, orice presedinte de tara este important intr-un anumit context, dar eu indraznesc sa zic ca domnul Traian Basescu este de departe cel mai charismatic presedinte de dupa '89. Faptul ca am fost consilier al domniei sale, ba chiar timp de 10 ani, inca de pe vremea in care era ministru al Transporturilor, cred ca ma califica in fata multor altor consilieri.
Reporter: Sa trecem la subiect, ca n-avem prea mult timp. Cum este Basescu, de fapt?
D-na Saftoiu: Cum sa fie? Asa cum se vede si la televizor. Se cam uita picior peste picior, nu mai are prea multa par in cap si da dovada de multa energie. Este un om obisnuit, care are si bucurii si tristeti. Nu este un egosit, asa cum il prezinta unii "analisti" din presa. Dar trebuie sa-si apere si el nevoile si neamul, nu-i asa? Cred ca toti am proceda la fel daca ne-am afla intr-o situatie similara.
Reporter: Nu l-ai sfatuit bine in seara aia cind a baut la Golden Blitz si a condus sub influenta alcoolului.
D-na Saftoiu: Erau momente cind domnul presedinte nu asculta de absolut nimeni. Nici macar de el nu asculta. In acea seara memorabila i-am spus sa nu se duca la Golden Blitz. Presimteam ca va curge bautura riuri-riuri, iar domnul presedinte nu este omul care sa se dea in laturi. Si asta poate si din pricina faptului ca domnul Basescu este un presedinte rezistent, care rezista la multe, care nu cade din picioare dupa doua sticle de whisky. Domnul presedinte considera ca este foarte important sa tina la bautura. Stiti cum tine la ea? Un cuvint de rau daca zici despre ea, intoarce masa, pardon, foaia imediat. Din acest motiv am si evitat atunci, in seara aia cu Golden Blitz, sa-i dau vreun sfat sau sa-i atrag atentia ca nu este bine ce face. Si ati vazut ce a iesit pina la urma. Toate televiziunile au dat imagini cu domnul presedinte avind ochii rosii. Mai mult decit atit a si urcat la volan. Nu, stiu sigur ca domnul presedinte nu era beat in acel moment, pentru simplul mortiv ca nu l-am vazut niciodata beat. Nu este bautura suficienta pe lumea asta incit domnul presedinte sa o ia pe ulei.
Reporter: Care va sa zica, avem un presedinte betivan.
D-na Saftoiu: Va dati seama ca nu il pot vorbi de rau pe domnul presedinte, dupa ce atitia ani i-am fost consilier. Eu as zice ca avem un presedinte echilibrat, care nu-si pierde echilibrul. Intr-adevar, domnia sa, ca orice marinar, este de cursa lunga in momentul in care se imbarca la un sprit. Dar asta nu inseamna ca este betivan. Mai degraba as spune ca este consumator.
Reporter: Primul Consumator al Tarii?
D-na Saftoiu: Aaaa, nu, in nici un caz. Exista destui supusi ai domnului Basescu, asta ca sa folosesc o expresie pretentioasa, care il intrec la consumul de alcool. Si nu ma gindesc acum neaparat la domnul Vacaroiu. Sint altii care tin stacheta ridicata. Nu am sa dau nume pentru ca nu ar fi elegant din partea mea. Va asigur insa ca nu domnul presedinte este campion la acest capitol.
Reporter: Evident, va intreb si eu de ce ati demisionat?
D-na Saftoiu: In nici un caz din cauza domnului presedinte. Este adevarat ca ma cam calca pe bataturi d-na Elena Udrea, dar credeti-ma ca nici ea nu este cauza care a dus la demisia mea. Acum nu mai are rost sa discutam. Mai degraba v-as zice ca am de gind sa nu renunt la politica. Iar daca tot zicea domnul Basescu ca viseaza ca Romania sa aiba primul presedinte femeie as zice "Iata-ma, sint gata sa intru in joc". Dar asta, desigur, in 2014, dupa ce domnul Basescu isi va duce la bun sfirsit si al doilea mandat.
Reporter: Sotul dumnea'stra, Claudiu Saftoiu, a scofilcit-o rau de tot.
D-na Saftoiu: Eee, asa-s barbatii astia. Cum ii lasi putin nesupravegheati fac gafe monumentale sau se interneaza in circiumi si nu mai ies decit la 4 dimineata, cu alaiul de reporteri tv dupa ei. Se poate trece insa peste orice moment dificil, de asta sint si eu aici, asta e meseria mea, sa-i consiliez pe toti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii