Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Nastase si-a anuntat oficial demisia de la presedintia Camerei

Deputatul PSD Adrian Nastase a anuntat, miercuri, ca isi da demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.
El a precizat, dupa sedinta conducerii Camerei, ca a facut anuntul in timpul sedintei Biroului Permanent al acestui for legislativ.
Nastase a mai spus ca decizia sa privind demisia din functia de presedinte al Camerei o va anunta joi in plenul Camerei.
El le-a multumit membrilor Biroului Permanent, aratind ca perioada in care a fost presedinte al Camerei s-a adaugat la experienta sa de parlamentar.
Intrebat daca regreta ca nu va mai fi presedinte al Camerei, Adrian Nastase a spus: "Sigur ca regret, intotdeauna m-am simtit legat de viata Parlamentului si aveam foarte multe proiecte pentru anul viitor".
Nastase isi reproseaza ca a participat la dezbaterea de anul trecut din Parlament privind schimbarea presedintelui Camerei.
El a mai declarat ca sint foarte multe lucruri pe care si le reproseaza in general in plan politic si in plan personal.
"Imi reprosez faptul ca am participat la o lunga dezbatere anul trecut in incercarea de schimbare a presedintelui Camerei, si din acest motiv, imaginea Camerei s-a degradat", a opinat Nastase. El a precizat ca dezbaterea de anul trecut a durat foarte mult timp, iar rezultatul final a fost trimiterea Parlamentului "intr-o zona de lipsa de credibilitate".
Nastase crede ca noul presedinte al Camerei Deputatilor trebuie sa remedieze aceasta situatie.
Adrian Nastase a mai spus ca Parlamentul este considerat in prezent "ca o masina de lux care cheltuie bani".
Nastase a fost intrebat daca se simte infrint cu ajutorul colegilor de partid. El a precizat ca, colegii lui de partid au considerat, "sub o anumita presiune extraordinara, inclusiv mediatica" ca aceasta este solutia corecta.
"Timpul va arata daca aceasta a fost o solutie corecta", a opinat Nastase.

Un nou presedinte al Camerei s-ar putea alege saptamina viitoare

Totodata Adrian Nastase a declarat ca liderii grupurilor parlamentare vor avea discutii informale, pentru ca saptamina viitoare sa se poata alege noul presedinte al Camerei Deputatilor.
Adrian Nastase a aratat ca procedura de numire a noului presedinte al Camerei Deputatilor, in situatia in care aceasta functie devine vacanta, este prevazuta de articolul 28 alineat 1 din Regulamentul Camerei, liderii grupurilor parlamentare urmind sa faca propuneri pentru acest post.

Daca as fi anuntat ca accept perchezitia, ar fi fost neserios

Deputatul PSD Adrian Nastase a precizat ca, daca ar fi anuntat ca accepta efectuarea de perchezitie la imobilele lor, dupa votul negativ dat de Camera Deputatilor, atunci orice om ar fi putut spune ca vrea sa impresioneze "cu o minciuna".
"Nu joc in acest mod ceea ce este calitatea mea si competenta mea de jurist", a spus Nastase. Nastase a precizat ca exista o decizie, din 1994, a Curtii Constitutionale, potrivit careia suspendarea imunitatii, inclusiv cea referitoare la perchezitie, este cea a mandatului si nu a persoanelor.
"Daca eu as fi anuntat, cum imi sugerau unii colegi sa fac din punct de vedere demagogic, sa spun ca accept, dupa votul din Camera, perchezitia, orice om serios care ar fi cunoscut decizia Curtii Constitutionale ar fi venit si ar fi spus ca acest lucru este imposibil", a explicat Adrian Nastase.
Nastase a precizat ca el este un om extrem de serios, "care citeste si legile" si care "nu-si permite sa arunce baloane de sapun, doar pentru a impresiona presa sau opinia publica". El a aratat ca, din aceste motive, nu a vrut sa faca "un anunt neserios", ci a cautat "o solutie alternativa", pe care a comunicat-o procurorilor ca oferta.
"Cred ca am dovedit ca nu am nimic de ascuns, dar am vrut sa fac aceasta precizare privind decizia Curtii Constitutionale din 1994", a mentionat Nastase.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii