Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Mutu - fotbalistul roman al anului 2006

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost desemnat, luni, pentru a doua oara consecutiv, cel mai bun jucator roman al anului, in cadrul Galei Fotbalului Romanesc 2006, festivitate ce a avut loc la World Trade Center.
Mutu a venit la festivitate insotit de sotia sa, Consuelo, si de parintii sai si a luat loc la masa alaturi de directorul sportiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, si de fotbalistii Claudiu Niculescu, Ionel Ganea (ambii Dinamo), Ciprian Marica (Sahtior Donetk) si Bogdan Mara (UTA Arad).
Pentru titlul de "cel mai bun fotbalist al anului" au mai fost nominalizati Cristian Chivu (AS Roma), Ciprian Marica (Sahtior Donetk) si Gabriel Tamas (Celta Vigo).
In cadrul galei s-au oferit trei premii de excelenta:
- premiul pentru intreaga activitate in antrenorat: Angelo Niculescu
- premiul pentru pentru intrega activitate in arbitraj: Aron Huzu
- premiul pentru intreaga cariera de conducator de club: Gino Iorgulescu.
Jucatorii Nicolae Dica (Steaua) si Claudiu Niculescu (Dinamo) au fost desemnati cei mai buni jucatori din campionatul intern in 2006, in timp ce tehnicianul stelist Cosmin Olaroiu a cistigat premiul pentru cel mai bun antrenor.
Fotbalistii Viorel Moldovan (Rapid) si Ionel Ganea (Dinamo) au fost premiati la categoria "Cea mai spectaculoasa revenire in fotbalul romanesc".
Conducatorul de club al anului 2006 a fost desemnat directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, iar premiul pentru investitorul anului a fost acordat actionarului majoritar al FC Rapid, George Copos.
Sorin Corpodean a fost desemnat cel mai bun arbitru in 2006.
Trofeul fair-play i-a fost acordat mijlocasului echipei Steaua, Banel Nicolita.
Galeria echipei Rapid a primit premiul pentru cea mai civilizata galerie, inminat liderului acesteia, Lucian Dunarintu.
Fotbalistul Valentin Bunea a fost desemnat cel mai bun jucator de fotbal in sala.
Printre cei prezenti la Gala Fotbalului Romanesc s-au numarat presedintele FRF, Mircea Sancu, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, presedintele FR Natatie, Viorel Paunescu si fostul fotbalist Tudorel Stoica.

Mutu: Vreau sa ma salvez cu Fiorentina si o performanta cu echipa nationala

Atacantul Adrian Mutu, desemnat, luni, cel mai bun fotbalist roman al anului 2006, a declarat ca pentru anul 2007 isi doreste sa reuseasca sa se salveze de la retrogradare cu Fiorentina, in campionatul Italiei, si sa obtina o performanta cu nationala Romaniei.
"Ma asteptam sa cistig, dupa cum am jucat in Italia. Am avut un an foarte bun. S-a dovedit ca, atunci cind ma simt bine intr-o echipa, intr-un oras, cind am un antrenor ca Prandelli, lucrurile merg foarte bine. In 2007 imi doresc sa reusesc sa ma salvez cu Fiorentina de la retrogradare si o performanta cu echipa nationala, pentru ca avem nevoie", a afirmat Mutu, la finalul Galei Fotbalului Romanesc.
Mutu a subliniat ca este bucuros pentru parcursul foarte bun avut de Dinamo in prima parte a sezonului 2006/2007, insa nu crede ca "alb-rosii" se pot considera deja campioni ai Romaniei, in ciuda avansului de 13 puncte fata de locul doi. Comentind faptul ca titlul de cel mai bun jucator din campionatul intern a fost impartit de un stelist, Nicolae Dica, si un dinamovist, Claudiu Niculescu, Adrian Mutu a spus: "Nu cred ca Dica e invidios pentru ca a cistigat impreuna cu Niculescu. Asta e frumos in fotbal: ca nu se termina nimic aici. La anul vom avea din nou de dovedit ca sintem cei mai buni".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii