Mergi la conţinutul principal

ADR Sud-Est, criticată de ministrul Blaga

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a afirmat, ieri, la Târgu Mureş, că ADR VII Centru are o activitate "foarte bună" în ceea ce priveşte accesarea fondurilor prin POR, el criticând, în schimb, ADR Sud-Est, care nu a constituit încă o asociaţie prin care să acceseze banii europeni. Blaga a făcut această declaraţie la recepţia a 24 de autospeciale complexe de intervenţie rapidă, pentru descarcerare şi prim-ajutor, achiziţionate în cadrul unui proiect nerambursabil, finanţat prin Programul Operaţional Regional, eveniment la care a participat alături de subsecretarul de stat Raed Arafat şi de reprezentanţii celor şase judeţe din Regiunea VII Centru. Faţă de critica adusă de oficialul ministerial, conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) SE din care fac parte judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Buzău, a explicat că se fac eforturi pentru constituirea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare pentru accesarea fondurilor disponibile prin POR. "Nu ne putem compara cu celelalte euroregiuni şi chiar dacă vom face mai târziu această asociaţie, o vom face mai profesionist decât colegii noştri din celelalte regiuni de dezvoltare, astfel încât să nu pierdem finanţările disponibile în cadrul POR. Fiecare dintre cele 6 comunităţi care ar trebui să constituie asociaţia de dezvoltare are propuneri diferite, adaptate nevoilor locale şi sperăm să ajungem în cât mai scurt timp la un numitor comun pentru a accesa fondurile europene", ne-a declarat directorul ADR SE, Luminiţa Mihailov.

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară reprezintă o structură de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înfiinţată de unităţile administrativ-teritoriale, pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional ori furnizarea în comun a unor servicii publice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro