Skip to main content

Administratia si sindicatul din "Laminorul" au reluat negocierile pentru majorari salariale

Interventia presedintelui Consiliului de Administratie a condus la detensionarea pe moment a relatiei intre partenerii de dialog social din SC "Laminorul". In cursul zilei de ieri, organizatia sindicala si presedintele CA al unitatii, Victor Dyshlevich au avut o intilnire in urma careia sindicatul a anuntat ca suspenda pe moment anuntatele actiuni de protest si ca este dispus sa reia negocierile. "Am fost de acord cu domnul Dyshlevich ca trebuie sa ne asezam din nou la masa negocierilor insa avem stabilita o limita minima de crestere salariala sub care angajatii au convenit ca nu ne putem situa", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca, evitind sa precizeze care este procentual limita la care face referire.
De cealalta parte conducerea societatii "Laminorul" a emis un comunicat de presa in care prezinta detaliat toate reusitele inregistrate de la preluarea in urma cu un an de zile a pachetului majoritar de actiuni. "In decursul unui an, au avut loc reparatii capitale la linia de laminare in valoare totala de 220.000 euro si a fost innoit si parcul de cilindri pentru laminare, investitie ce insumeaza 1,78 milioane euro. Faptul ca "Laminorul" trateaza cu maxima raspundere directivele europene privind protectia mediului inconjurator este reflectat de operatiunea in curs de desfasurare pentru obtinerea autorizatiilor IPPC. De asemenea, au fost realizate obligatiile de mediu pentru primul an investitional, cheltuielile ridicindu-se la suma de 256.000 euro" se arata in comunicat. De asemenea, in acelasi material se subliniaza ca de la preluarea de catre "Donau Commodities" a unitatii brailene, performantele acesteia pot fi comparate in materie de drepturi salariale cu cele ale multor firme din ramura. Concret se subliniaza ca in perioada 2006 - 2007 laminoristii braileni au beneficiat de o crestere a salariilor de 25%, salariul minim in unitate fiind in prezent de 877 lei.
Reamintim ca revendicarea sindicatului vizeaza acordarea unei cresteri salariale anuale de peste 20%, incluzind si indexari trimestriale.
Actionarul majoritar al SC "Laminorul" a devenit anul trecut prin privatizare "Donau Commodities" SRL, care detine 13,32 milioane de actiuni (73,13% din capitalul social), secondat de "Tubman (International) Limited" cu 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital) si de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 0,84% din capital (150.528 actiuni). Important de mentionat este ca "Donau Commodities" are ca asociat unic societatea "Donau Commodities Handels GMBH", inregistrata in Austria, avind ca obiect de activitate comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu