Skip to main content

Administratia financiara calculeaza taxa auto in locul proprietarilor

Persoanele fizice sau juridice care vor sa isi inmatriculeze autoturismele pot cere administratiilor financiare, incepind din iulie, sa calculeze taxa auto pe baza cartii de identitate a acestora.
Potrivit prevederilor Ordinului de ministru nr. 418/2007, privind procedura de calcul al taxei speciale pentru autoturisme, incepind din aceasta luna, persoanele fizice si juridice pot solicita unitatii fiscale, la care sint inregistrate sau in a carei raza domiciliaza, sa calculeze taxa auto pe baza cartii de identitate in original. Pina acum, platitorii isi calculau singuri taxa auto in baza formulei din Codul Fiscal, iar lucratorii trezoreriilor doar incasau sumele datorate pentru aceasta taxa.
Taxa de prima inmatriculare, in vigoare de la 1 ianuarie 2007, se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator (euro) si capacitatea cilindrica a masinii. Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrica de 600 de centimetri cubi, dotate cu euro 4 si ajunge pina la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara euro si cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc. Taxa auto reprezinta un punct de divergenta intre autoritatile romane si Comisia Europeana, care, in urma cu patru luni, a declansat din acest motiv procedura de incalcare a tratatului impotriva Romaniei. Procedura nu a fost inca finalizata, Ministerul Finantelor si expertii Comisiei purtind inca discutii pentru modificarea formulei de calcul al taxei, astfel incit aceasta sa se conformeze cerintelor Comisiei Europene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu