Mergi la conţinutul principal

Adevărata recunoștință este a tuturor

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Poți fi recunoscător fiindcă fratele tău pare că suferă mai mult, comparând starea ta cu a lui? Dar recunoștința întemeiată pe suferința altuia nu ar fi, astfel, ea însăși, o suferință?

Învață deci astăzi să fii recunoscător pentru binele tău, dar nu prin comparație și nu singur, ci împreună cu binele celorlalți. Recunoștința adevărată nu se face prin comparație și prin separare de ceilalți, ci laolaltă, în numele tuturor.

Rugăciunea însăși nu este a unuia, ci a tuturor, din partea unuia, pentru Același Tată, care ne numește „Fii”.

Să avem deci recunoștință pentru toți, și mai ales pentru frații noștri care au uitat, un timp, mulțumirea.

Suntem totuna cu ei și, împreună, vrem să ne aducem aminte de Calea pierdută spre același Tată, Iubirea Veșnică, Tatăl nostru.

Iubirea nu este posibilă fără recunoștință, precum nici recunoștința fără iubire.

Iar Iubirea lui Dumnezeu nu este decât împreună cu a tuturor.

 

„Deci voi aşa să vă rugaţi: Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi;
Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!”
(Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 6, 9-13)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro