Mergi la conţinutul principal

Adevărata Iubire

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

 Atunci când „iubești” pe cineva, iar pe altcineva nu, te afli cu adevărat nu în iubire, ci (cu mult) mai mult în lipsa ei. Dumnezeu nu iubește cu îngustime, preferențial, ci iubește totul, fără separări - pentru că nimic nu este separat - și fără grade. Iubirea Lui este totală, dată întreagă tuturor.
Viața este pentru a recunoaște această Iubire, fiecare relație devenind o lecție de iubire pentru desăvârșire.
Atunci când iubirea se îngustează dedicat doar pentru unii semeni, este clar că se face loc unor relații de vinovăție pentru ceilalți, judecându-i și clasificându-i după criterii subiective și aleatorii - dar care întotdeauna ți se potrivesc, ca într-o oglindă. Și simultan, pentru că socoți iubirea parțială și schimbătoare, apare frica. Frica este un semn că nu crezi că iubirea este desăvârșită.
Singur, nimeni nu se poate mântui, pentru că nimeni nu e singur; pentru Iubirea desăvârșită nimeni nu e mai „special” cu ceva.

„Și noi am cunoscut și am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el.
Întru aceasta a fost desăvârșită iubirea Lui față de noi, ca să avem îndrăznire în ziua judecății, fiindcă precum este Acela, așa suntem și noi, în lumea aceasta.
În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire.
Noi iubim pe Dumnezeu, fiindcă El ne-a iubit cel dintâi.
Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubește pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească.
Și această poruncă avem de la El: cine iubește pe Dumnezeu să iubească și pe fratele său.”
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, IV, 16-21)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro