Mergi la conţinutul principal

Adevărata educație

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Cei ce percep realitatea nu pot să vadă lumea durerii și nici lumea morții; moartea nu ține de lumea reală - cea creată de Dumnezeu cu Iubire.

Lumea durerii, fricii și morții, nu este lumea reală, iar investiția în cunoașterea lumii ireale (plină de inconsecvențe și întâmplări arbitrare), ori adâncirea în onorurile și ispitele ei, nu aduce pacea, ci sărăcia.

Singurul obiectiv al educației adevărate este atingerea păcii, cunoscând realitatea.

Nicio investiție nu merită adusă într-o lume ireală - o investiție în irealitate este o investiție pentru sărăcie. Dar cei ce investesc în realitatea Fiului Lui Dumnezeu, îi învață pe săraci unde le este adevărata comoară.

 

„Dacă voiești să fii desăvârșit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor și vei avea comoară în cer; după aceea, vino și urmează-Mi.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, 19, 21)

„...oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică.

Și mulți dintâi vor fi pe urmă, și cei de pe urmă vor fi întâi.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, 19, 29-30)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro