Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actorii braileni protesteaza impotriva directorului artistic al Teatrului "Maria Filotti"

Simbata, seara, spectatorii care au vizionat unul dintre cele doua spectacole de la "Maria Filotti", "Ultimul cimp"de la Sala Studio, si "Angajare de clown" de la Sala Mare, au avut neplacuta surpriza ca actorii sa nu mai revina in scena la finalul spectacolului cind erau aplaudati. Pe scena a aparut doar un singur actor care a fost foarte lapidar, explicind doar ca acesta este modul lor de a protesta impotriva directorului artistic al teatrului, actrita Liliana Ghita. Directorul teatrului, Veronica Dobrin, a fost surprisa de actiunea lor si considera ca nu a fost un gest corect, pentru ca publicul nu ar trebui pedepsit si incarcat cu problemele actorilor, pentru ca publicul vine la teatru sa se destinda.
In privinta problemelor care i-au determinat pe actori sa reactioneze astfel, Veronica Dobrin a spus ca in urma cu citeva saptamini au fost realizate trei avansari pe trepte superioare, ale actorilor, prin concurs de dosare. Au fost numai trei posturi pentru cei 26 de actori si nemultumirile acumulate au fost mari. "La conducerea teatrului au depus o adresa prin care isi manifestau nemultumirea, la modul general, fata de cum se promoveaza valorile si fata de conditiile impuse pentru promovarea pe o treapta superioara, pe care le considera restrictive. Insa ei nu au contestat clar deciziile de promovare. Daca ar fi vrut sa rezolve ceva legal, ar fi trebuit sa faca aceasta contestatie in timp util. Modul lor de protest nu este cel mai potrivit. Am discutat si aseara cu ei, iar astazi, de la ora 14.00, ne vom intilni din nou, impreuna cu viceprimarul Lucian Tilea, sa vedem ce argumente au si daca se poate rezolva ceva. Pe parcursul saptaminii viitoare vom face o conferinta de presa in care vom explica publicului ce s-a intimplat", a spus directorul Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii