Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Activitatea agentiilor pentru dezvoltare regionala - sub nota 5

Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, si-a exprimat, joi, la o intilnire cu reprezentantii agentiilor pentru dezvoltare regionala, totala nemultumire fata de activitatea acestora, care este "sub nota 5" si a avertizat ca daca activitatea ADR nu se eficientizeaza, MIE va gasi pirghiile.
"Sunt total nemultumita de activitatea pe care o desfasoara o parte din agentiile pentru dezvoltare regionala (ADR)", a afirmat Boagiu, conform comunicatului.
Mentionind ca in trecut s-a ocupat de gestionarea fondurilor europene, ministrul Integrarii Europene a apreciat ca disfunctionalitatile si punctele slabe ale acestui sistem nu se pot constitui in "scuze" pentru activitatea ADR-urilor, precizeaza sursa citata.
"Dupa parerea mea, nota pentru activitatea ADR-urilor este sub cinci", a adaugat Boagiu, potrivit comunicatului MIE.
Ministrul Integrarii Europene le-a cerut reprezentantiilor ADR ca activitatea lor sa fie desfasurata numai in spiritul dezvoltarii regionale a Romaniei, "fara nici un alt fel de interventii".
"Aveti o singura obligatie, aceea de a dezvolta regiunile pe baza planurilor de dezvoltare, planuri care sa se reflecte si in progresul real al Romaniei", le-a mai spus Anca Boagiu reprezentantilor ARD.
Conform comunicatului MIE, ea a subliniat faptul ca este "inadmisibil" ca ADR sa nu fi facut pina la ora actuala functionale birourile transfrontaliere, care au un rol important in dezvoltarea proiectelor bilaterale si absorbtia fondurilor structurale.
"Daca in perioada imediat urmatoare activitatea acestor agentii nu se va imbunatati prin respectarea planurilor de dezvoltare a Romaniei, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare, dezvoltarea unui portofoliu de proiecte viabile, imbunatatirea capacitatii institutionale, Ministerul Integrarii Europene va sti sa gaseasca pirghiile necesare eficientizarii acestora", a avertizat Anca Boagiu, potrivit sursei citate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii