Mergi la conţinutul principal

Accident stupid de muncă la o staţie Peco. Doi muncitori au ajuns la spital

* cei doi schimbau lămpile de iluminat şi au mutat o schelă de la un stâlp la altul, moment în care s-a format un arc electric * un muncitor a fost aruncat de la 6 metri înălţime, iar altul a fost electrocutat

 

Doi angajaţi ai unei firme private au ajuns la spital astăzi, în urma unui accident stupid. În timp ce efectuau o lucrare la lămpile de iluminat ale unei staţii Peco, de la intersecţia Şoselei de Centură cu Baldovineşti, doi bărbaţi, de 38 şi 39 de ani, din Brăila s-au accidentat. După ce au terminat lucrarea la un stâlp, ei au vrut să se mute la celălalt, fără a mai coborî amândoi de pe schelă. Astfel, muncitorul de 38 de ani a râmas pe schelă, în timp ce celălalt o împingea spre alt punct de lucru. La trecerea pe sub o reţea de înaltă tensiune s-a format un arc electric, iar cel de sus a fost aruncat pe planşeul betonat al staţiei de la o înălţime de aproximativ 6 metri, iar cel de jos a fost electrocutat. Firma la care lucrau cei doi avea un contract cu staţia Peco de înlocuit şi reparat lămpi de iluminat. Schela trebuia coborată la trecerea pe sub reţeaua de tensiune, dar de ce muncitorii nu au făcut acest lucru, nu se ştie. La faţa locului, în timpul efectuării lucrării, era prezent şi administratorul firmei.

Unul dintre angajaţii răniţi a suferit fracturi, iar celălalt a ajuns de la UPU la Spitalul Judeţean - corp B, la secţia de chirurgie plastică.

ITM Brăila efectuează cercetări la faţa locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs nefericitul accident.

Poliţiştii care au efectuat cercetarea la faţa locului au stabilit că, în momentul mutării schelei, aceasta s-ar fi agăţat de un cablu de fibră optică, la mică distanţă de firele de electricitate. Bărbatul de 38 de ani s-a ridicat pentru a îndepărta acel fir, moment în care s-a creat arcul electric. Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro