Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident grav, pe platforma chimica de la Chiscani

Grav accidentat, in conditii inca neelucidate. Este cazul unui brailean de 28 de ani, care a ajuns la sectia neurochirurgie a Spitalului Judetean Galati, cu grave rani la cap, dupa ce ar fi cazut intr-o canalizare. Imprejurarile in care s-a accidentat Doru Constantin sint extrem de confuze. Rudele barbatului sustin ca acesta s-ar fi accidentat, in timpul serviciului si ca muncea, ca zilier, la dezafectarea unei hale. Bunicul victimei, Petre Constantin, ne-a declarat, ieri, ca a fost anuntat de niste barbati - care s-au recomandat a fi colegi de munca de-ai tinarului -, ca acesta a avut un accident, fiind ranit la cap, dupa ce a cazut de la inaltime: "E zilier, dom'le, nu stiti cum e cu patronii astia, nu te mai angajeaza cu carte de munca, se folosesc de tine si atit... Era la munca, la dezafectarea unei hale, asa mi s-a spus, si i-a luat pe astia, sudorii, ca sa taie pe acolo nu stiu ce, sa elibereze hala. Si el a luat un fier, ca sa-l duca de-acolo, s-a impiedicat si a cazut peste cap. Cam atita stiu, ce mi-au zis baietii aia, ca l-au dus direct la Galati. Nu stiu la ce firma lucra Doru, cine sint colegii aia care au venit, ca nu-i cunosc, si nici nu stiu cum il cheama pe patron".
Barbatul a fost adus de presupusii colegi de munca la Spitalul Judetean si de acolo, el a fost transportat cu Salvarea la Galati. "Din informatiile pe care le avem, victima a cazut de la inaltime, aflindu-se in stare foarte grava.
El a fost transportat cu un echipaj SAJ la Spitalul Judetean Galati, avind diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu multiple fracturi craniene", ne-a declarat, ieri, dr. Marian Baciu, medic Statia de Ambulanta Braila.
Ciudat este ca, in ciuda declaratiilor rudelor, ca ar fi vorba despre un accident de munca, nici una dintre firmele care lucreaza pe platforma chimica, la dezafectarea unor hale, nu a raportat un asemenea eveniment. "Inspectoratul Teritorial de Munca Braila nu a fost informat cu privire la un posibil accident de munca, care ar fi avut loc aseara, pe platforma chimica. Am inceput demersurile, in acest sens, pentru a verifica respectarea legislatiei in vigoare, in domeniul securitatii muncii. Am cerut informatii la firmele brailene care lucreaza pe platforma, la dezafectarea unor obiective, insa nici una dintre acestea nu ne-a raportat vreun accident de munca, petrecut la data mentionata", ne-a spus Alexandru Munteanu, inspector sef adjunct, la ITM Braila.
Politia si ITM cerceteaza cazul, pentru a stabili daca nu cumva a fost vorba, de fapt, despre o incercare de furt de fier vechi, de pe platforma chimica din Chiscani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii