Mergi la conţinutul principal

Acţionarii Braiconf ţintesc profit de 180.000 euro în acest an

• au hotărât şi plata către acţionari a aproape 4,5 milioane de lei din rezerva de profit din anii precedenţiîn plus, compania va participa la înfiinţarea unui ONG care se va implica în dezvoltarea resurselor umane

 

Producătorul de confecţii textile “Braiconf” SA, controlat de un fond de investiţii cu sediul în Vaduz, Liechtenstein - “New Carpathian Fund”, şi-a programat pentru anul în curs, prin aprobarea BVC 2017 (bugetul de venituri şi cheltuieli), venituri totale de circa 36 milioane de lei, cheltuieli totale de aproximativ 35 milioane de lei şi un profit brut puţin peste 811.000 lei, echivalentul a circa 180.000 euro, la cotaţia din prezent.

Ca termen de comparaţie, raportul de activitate aferent primelor 3 trimestre din 2016 indica venituri totale de 29 milioane de lei, în timp ce profitul brut ajungea la 2,8 milioane de lei. În 2015, compania a încheiat cu venituri de 36,5 milioane de lei la un profit brut de 2,6 milioane de lei.

Tot pe final de 2016, acţionarii firmei brăilene au decis distribuirea sumei de aproape 4,5 milioane lei din rezervele constituite din profitul net (fără facilităţi fiscale) realizat în anii precedenţi, către acţionarii societăţii proporţional cu cota

de participare la capitalul social, respectiv 0,1 lei pentru o acţiune deţinută.

Modalităţile de plată a sumelor distribuite către acţionari, precum şi procedurile corespunzătoare, vor fi stabilite de către Consiliul de Administraţie cu precizarea că data plăţii a fost stabilită pentru 3 aprilie.

O altă decizie luată pe finalul anului trecut vizează participarea companiei la constituirea unui ONG, în care “Braiconf” să aibă calitatea de asociat cu maxim 25%, şi care va avea obiect de activitate formarea profesională a adulţilor, calificarea angajaţilor sau a potenţialilor angajaţi, efectuarea de stagii de practică pentru elevi şi studenţi în “Braiconf”, precum şi crearea de facilităţi sociale pentru angajaţi (grădiniţă, cantină).

De la începutul anului pe piaţa bursieră s-au înregistrat 22 de tranzacţii cu acţiuni “Braiconf” în valoare totală de circa 2.100 lei, la o cotaţie de 0,7 - 0,74 lei/acţiune. 

Reamintim că „New Carpathian Fund”, cu sediul în Liechtenstein, a cumpărat anul trecut, în toamnă, de la „Romanian Investment Fund” - un fond de investiţii înregistrat într-un paradis fiscal, un pachet de 12,5 milioane acţiuni la compania brăileană, ceea ce reprezintă aproape 28% din capitalul social al producătorului de textile. La final, vânzătorul, „Romanian Investment Fund” a mai rămas cu o participaţie de 5,02% (un pachet de 2,25 milioane acţiuni BRCR) la capitalul „Braiconf”.

De precizat că “Romanian Investment Fund” cumpărase în vara trecută pachetul de acţiuni la compania brăileană de la un alt fond de investiţii - “Bank Julius Baer & Co”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro