Mergi la conţinutul principal

Aşa începe orice dictatură

S-a dus în Parlamentul European să mintă. S-a dus în Parlamentul European să susţină poziţia infractorului şef, care a şi lăudat-o extaziat pentru asta. S-a dus în Parlamentul European să citească de pe foile cu care a fost trimisă cu punctul de vedere al unei coaliţii politice unite de lupta împotriva Justiţiei, unite de spiritul hoţiei, unite de dispreţul faţă de viitorul ţării, unite de interesele proprii ale membrilor săi.

S-a dus în Parlamentul European să se răţoiască, să fie arogantă, să-şi arate tupeul şi dispreţul faţă de adevăr. S-a dus în Parlamentul European să-i mintă cu nesimţire în faţă pe eurodeputaţii Uniunii Europene. Să le arunce cu agresivitate minciuni sfruntate. Asta a făcut miercuri Viorica Dăncilă, cel mai „jenibil” premier al României şi al lumii civilizate.

Viorica Dăncilă nu s-a dus în Parlamentul European să le vorbească aleşilor celor 28 de state membre ale UE. Nici să-i asculte pe aceştia şi nici să arate vreo disponibilitate la un dialog real despre problemele reale asupra cărora eurodeputaţii au atras pe bună dreptate atenţia. Viorica Dăncilă nu s-a dus să le vorbească românilor sau pentru români. Ea le-a vorbit de fapt şefilor săi de partid şi de Coaliţie. Ea le-a vorbit pesediştilor înfocaţi, privitorilor televiziunilor de partid, ignoranţilor şi celor foarte uşor de prostit. Viorica Dăncilă nu s-a dovedit a fi un om de bună credinţă, pentru că nu pe aceştia îi reprezintă. Viorica Dăncilă s-a dus nu să-i prostească, pentru că ştie că nu are cum, ci pur şi simplu să-şi bată joc de reprezentanţii forului suprem al UE. Uniunea aia de state europene din care face parte şi România, dar cărora unora dintre pesedişti începe să nu le mai placă. Şi nu le mai place pentru că UE nu-i lasă să-şi facă total de cap, nu-i lasă să-şi bată joc de ţara asta, nu-i lasă să fure chiar tot şi nu-i lasă să-şi subordoneze total Justiţia. Pentru asta, UE, oficialii de la Bruxelles, Parlamentul European sunt consideraţi duşmani – nu ai lor, nu ai hoţilor, nu ai penalilor, ci ai ţării. Pentru ei, cine este împotriva lor, este împotriva României. Pentru ei, cine este împotriva lor nu este iubitor de ţară. Pentru ei, cine reclamă abuzurile, hoţia şi prostia lor este trădător. România românilor oneşti este împinsă tot mai mult spre o negură a Istoriei din care riscă să nu mai iasă prea curând.

Dar cel mai dramatic moment pentru viitorul României nu s-a petrecut miercuri în Parlamentul European, ci ieri, la şedinţa săptămânală de guvern, când toţi miniştri actualului Executiv au aplaudat-o în picioare pe Viorica Dăncilă, pentru „prestaţia” sa în faţa eurodeputaţilor (oare pentru că a citit fără să greşească?). O gaşcă de lingăi în general incompetenţi şi agramaţi, aplaudând frenetic o semi-analfabetă care s-a dus să-şi bată joc nu neapărat de aleşii UE, ci de viitorul poporului român. O gaşcă de aplaudaci penibili, ridicând în slăvi un simbol al parvenitismului şi al incapacităţii intelectuale promovate strict pe criterii politice. O gaşcă de oameni mici, elogiind o biată unealtă în mâinile unui infractor. O scenă nu doar ridicolă, ci terifiantă. Pentru că aşa începe să prindă putere ticăloşia, prostia, minciuna, hoţia. Aşa începe instaurarea unui regim toxic şi periculos. Aşa începe, de fapt, orice dictatură: în aplauzele unor lingăi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro