Mergi la conţinutul principal

640.000 lei din bugetul Brăilei pentru Festivalul «Hariclea Darclee»

• municipalitatea va contribui cu 600.000 lei, iar Consiliul Judeţean cu 40.000 lei prin intermediul Filarmonicii “Lyra – George Cavadia” • costurile totale ale orgnizării ediţiei din acest an a Festivalului şi Concursului de Canto se ridică la 1.800.000 lei

 

Atât Primăria Municipiului, cât şi Consiliul Judeţean Brăila vor contribui la cheltuielile totale pe care le presupune organizarea ediţiei XXI a Festivalului şi Concursul Internaţional de Canto “Hariclea Darclee”, care se va desfăşura în perioada 25 iulie – 6 august, la Brăila. În adresa trimisă de către Fundaţia Internaţională “Ateneul Român” către Primăria Municipiului, se menţionează faptul că în acest an, vor participa la competiţie un număr record de 200 de tinere talente din 18 ţări, iar bugetul festivalului se ridică la 1,8 milioane lei. Din această sumă, Primăria şi Consiliul Judeţean vor suporta doar puţin peste 35%.

În cadrul şedinţelor ordinare ale Consiliului Local Municipal (CLM) şi Consiliului Judeţean (CJ), au fost aprobate în unanimitate contribuţiile pentru renumita competiţie de canto. Astfel, municipalitatea va da din propriul buget suma de 600.000 lei, iar din bugetul judeţului va fi achitată suma de 40.000 lei, aşa cum au fost şi doleanţele organizatorilor.

Faptul că Festivalul “Darclee” se va desfăşura sub înaltul patronaj al UNESCO, sub bagheta unui prestigios juriu condus de renumita soprană Mariana Nicolesco, dar şi importanţa pe care a căpătat-o de-a lungul timpului, dovadă fiind prezenţa tot mai multor personalităţi de prim rang ale vieţii internaţionale culturale la festival, au atârnat greu în decizia de acordare a sumelor mai sus menţionate din bugetul Brăilei pentru organizare.

În cazul Consiliului Judeţean, banii se vor acorda prin intermediul Filarmonicii “Lyra – George Cavadia”. Cei 40.000 lei reprezintă premiul de excelenţă şi premiul special al juriului, aşa cum ne-a comunicat preşedintele CJ, Francisk Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro