Inspectorii generali au mai fost anuntati ca va continua programul de informatizare a scolilor, urmind sa fie dotate cu laboratoare pentru disciplina Tehnologia Informatiei si Comunicarii (TIC) si scolile fara personalitate juridica, in functie de numarul de elevi. In fiecare scoala va exista un profesor coordonator TIC care va asigura formarea profesorilor si elevilor. In paralel, va continua si programul de conectare la Internet a celor 5.024 de unitati de invatamint si conexe cu personalitate juridica, pentru care a fost repartizata deja suma totala de 2.260.800 lei.
Scolile care inca mai asteptau primirea unui microbuz scolar vor putea sa primeasca asa ceva, astfel incit transportul elevilor sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Mai mult, vor fi inlocuite si masinile uzate.
Inspectorilor scolari li s-a atras atentia sa se implice mai mult in activitatea scolilor postliceale, sa se ocupe de ofertele claselor cu scolarizare gratuita astfel incit locurile sa se ocupe integral. La nivel national, din cele 382 de clase 70 au ramas neocupate. Ministrul a reamintit ca MECT finanteaza, prin bugetele locale, un numar de 10.700 de locuri pentru invatamintul postliceal si ca, mai mult ca oricind, este nevoie de adaptarea ofertei din zona calificarilor postliceale la cererea existenta pe piata muncii. "Fiti creativi daca doriti sa rezolvati problemele din judet! Prin noua lege a invatamintului preuniversitar descentralizam managementul si crestem autonomia unitatilor de invatamint. Dam un nou imbold scolii, ii alocam resurse si ii dam libertatea sa le gestioneze. Acum se poate! Exista si banii, si vointa necesare pentru a realiza ceea ce ne-am propus", i-a indemnat pe inspectorii generali ministrul Cristian Adomnitei.
La aceasta intilnire s-a mai discutat si despre faptul ca noul pachet legislativ din domeniul educatiei trebuie prezentat public, la nivelul judetelor, pentru a se facilita intelegerea si acceptarea schimbarilor, in special a celor din invatamintul preuniversitar.