Mergi la conţinutul principal

45 de îmbolnăviri în ultimele 24 ore. Brăila a depăşit 500 de cazuri de Covid-19

* datele au fost transmise în urmă cu puţin timp, de Prefectura Brăila

 

 

 

Virusul SARS-CoV2 contină să se răspândească în rândul brăilenilor. Potrivit unei raportări transmise de Prefectura Brăila în urmă cu puţin timp, 45 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Brăila depăşeşte astfel pragul de 500 de cazuri, datele

Direcției de Sănătate Publică Brăila aratând că de la începutul pandemiei de coronavirus, în judeţul nostru au fost raportate 501 cazuri, din care 17 decese (11 confirmate în Brăila, 4 în Galați, 1 în Tulcea și 1 Ialomița-transferate la Brăila). Mai trebuie spus că din cele 501 cazuri înregistrate, 18 sunt pacienți din alte județe care au fost transferați la Brăila, la decizia managerilor unităților spitalicești.
Tot astăzi, prefectul Cătălin Boboc a anunţat că încep controalele la domiciliu pentru verificarea respectării măsurii carantinării.

Începând de astăzi, 23.07.2020, persoanele care trebuie să respecte măsura carantinării, pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a efectuării anchetelor epidemiologice, vor fi verificate la domiciliu de către autorități. Dacă pe durata celor 14 zile, persoana aflată în carantină consideră că are nevoie de asistență medicală, poate contacta fie medicul de familie, fie poate apela direct serviciul de urgență 112. În situația constatării nerespectării acestei măsuri, persoana depistată va fi sancționată după cum urmează: amendă de la 500 de lei la 2.500 de lei conform Legii 55/2020; conducerea într-un centru de carantină special desemnat de către autorități pentru o perioadă de încă 14 zile de la momentul constatării, urmând ca la finalul acestei perioade, persoana în cauză să achite și contravaloarea cazării, a transmis prefectul Cătălin Boboc prin intermediul reţelelor de socializare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro