Sper ca Călin (cacofonie intenţionată - n.a.) Popescu Tăriceanu 4%, acest crai trecut al politicii româneşti, să dispară în curând din peisajul public autohton, odată cu partidul pe care l-a creat şi încă îl mai conduce.
Agăţat mai tot timpul de putere, fără o verticalitate politică (caracteristică absentă în general în România), Tăriceanu şi partidul său s-au remarcat prin a susţine aproape 3 ani PSD în toate acţiunile sale împotriva Justiţiei, a României, a Uniunii Europene şi a românilor cinstiţi în general, a girat toate atacurile la adresa bunului simţ, a legiferat favorizarea infractorilor politici şi nu numai şi a votat toate populismele cretine ale guvernării, făcute cu împrumuturi de miliarde de euro şi care au adus economia României în pragul unei situaţii extrem de critice.
Acum, mai nou, s-a dat cu ProRomânia, partidul lui Victor Ponta, în încercarea de a mai salva un pic de capital politic după dezastruoasa guvernare cu PSD şi de a rămâne agăţat într-un proiect politic care să-i asigure un nou mandat prin Parlamentul României - şi eventual o nouă imunitate în faţa Justiţiei. Cel mai probabil, va reuşi să tragă după el în groapă şi partidul lui Ponta.
Problema cu Tăriceanu ţine de caracterul acestuia. Înţeleg că el are o problemă cu Justiţia (ascunzându-se în spatele superimunităţii pe care i-au asigurat-o colegii senatori PSD-ALDE-UDMR), înţeleg că are o problemă cu Laura Codruţa Kovesi şi cu faptul că aceasta va ajunge Procuror şef european, dar nu pot înţelege ticăloşia acestui individ. „Doamna Kovesi îmi pare o persoană care este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate, care a favorizat acţiunile forţelor oculte asupra justiţiei. (...) E o lecţie care ni se dă, în sensul prost în care înţelege UE să facă lucrurile. Nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesionişti în instituţii. (...) Acum vedem că nu contează calităţile profesionale, experienţa, ci jocul politic. Nouă ni se spunea <<nu faceţi interferenţă politică în justiţie>> şi s-a dovedit acolo că se face exact invers”. Asta a declarat Tăriceanu, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată, la Bruxelles, în funcţia de procuror şef al parchetului European, cu 17 voturi din 22, ale reprezentanţilor statelor care au susţinut înfiinţarea acestui Parchet.
Tăriceanu se face că uită că, înainte de a se ajunge la votul „politic” de la Bruxelles, Laura Codruţa Kovesi a trecut cu brio de o serie de interviuri şi examene profesionale, susţinute în faţa unei comisii independente de experţi internaţionali în drept, competiţie în care s-au înscris zeci de candidaţi din toată Europa. Iar acolo nu a fost nici pe intervenţii, nici politic, nici pe alte criterii, aşa cum se face a crede Tăriceanu şi alţii ca el.
De fapt, Călin Popescu Tăriceanu ştie că aşa stau lucrurile. Dar minte cu neruşinarea aia a politicianului fără scrupule, a omului fără caracter, a ticălosului perfid.
Şi, ca să fie şi Tăriceanu lămurit, dar mai ales cei care încă se uită în gura acestui individ şi iau de bun ceea ce spune el, detaliez aici din cine a fost format juriul respectiv de experţi: Peter Frank - procuror general al Germaniei, fost procuror general al Bavariei, fost judecător şi director în cadrul Ministerului Justiţiei din Bavaria; Ulrike Haberl-Schwarz – judecător, preşedinte al Curţii din Leoben (Styria, Austria), fost vicepreşedinte Eurojust; Theodoros Ioannides - avocat, preşedintele Asociaţiei Barourilor din Cipru; Saale Laos – judecător, şefa Secţiei Penale a Curţii Supreme din Estonia; Jean-Claude Marin - înalt magistrat, procuror general al Curţii de Casaţie din Franţa; Jan Mazak - fost judecător şi fost preşedinte al Curţii Constituţionale din Slovacia, fost Avocat General la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg; Maria de los Angeles Garrido Lorenzo - procuror spaniol, Marin Mrcela – judecător, Preşedinte al GRECO - Grupul Statelor împotriva Corupţiei, organism al Consiliului Europei, şi vicepreşedinte al Curţii Supreme din Croaţia; Vitor Manuel da Silva Caldeira – preşedintele Curţii de Conturi din Portugalia, fost preşedinte al Curţii Europene de Auditori; Martine Solovieff - procurorul general al Luxemburgului; Raija Toiviainen - procurorul general al Finlandei. Preşedinte al acestui juriu, desemnat de Parlamentul European, a fost Antonio Mura - magistrat italian din 1981, procuror general al Curţii de Apel din Veneţia, care a coordonat mai multe anchete privind crima organizată din sudul Italiei, uciderea magistraţilor Rosario Livatino şi Giacomo Ciaccio Montalto sau dosare de terorism în care erau implicaţi membri ai Brigăzilor Roşii. Despre ei vorbeşte Tăriceanu, o mediocritate politică românească, că au ales un Procuror şef european mediocru profesional.