Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

33 miliarde de lei pentru medicamentele lunii mai

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a suplimentat, ieri, fondurile la farmacii cu peste 6 miliarde lei pentru luna mai.
Daca in lunile precedente sumele alocate pentru medicamente erau de 27 miliarde lei, pentru luna mai, in cele 47 farmacii aflate in relatii contractuale cu CJAS consumul de medicamente se ridica la 33 miliarde. In aceste fonduri sint incluse si tratamentele pentru cele patru boli cronice: hepatita, stari posttransplant, bolile psihice si poliartrita reumatoida. In plus, dupa cum ne-a informat dr. Mariana Tarachiu, directorul CJAS, de la 1 mai si numarul acestora a crescut cu alte sapte afectiuni: spondilita, poliartrita psoriazica, interventiile cardio-vasculare cu protezare (stend), dementa, afectiunea gose, bolile oncologice, doar pentru tratamentul adjuvant, accidentul vascular cerebral ischemic in tratament cu clopidogrel.
"Pentru cele 11 afectiuni cronice, bolnavii vor gasi medicamentele necesare pe toata durata lunii mai, motiv pentru care asiguratii nu trebuie sa se mai imbulzeasca in farmacii in primele zile", a precizat dr. Mariana Tarachiu.
Tot ieri, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate s-au semnat 216 contracte din cele 370 oferite pentru servicii medicale si farmaceutice pe anul in curs. Astazi si miine continua semnarea contractelor intre parti, astfel incit pe 1 mai actiunea sa fie finalizata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii