Mergi la conţinutul principal

25 octombrie - termenul limita pentru plata impozitului si contributiilor aferente salariilor

Potrivit Codului fiscal, platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia de a calcula si de a retine impozitul aferent veniturilor fiecarei luni la data efectuarii platii acestor venituri, precum si de a-l vira la bugetul de stat, pina la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri.
De asemenea, angajatorii trebuie sa depuna Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (Declaratia 100) si Declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale (Declaratia 102). Impozitul pe veniturile din salarii va fi declarat folosind formularul 100, in timp ce formularul 102 va fi utilizat, in principal, pentru declararea urmatoarelor obligatii fiscale: contributii sociale datorate de angajator; contributii sociale retinute de la asigurati; contributia angajatorilor la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale; contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate pentru produsele din tutun si pentru bauturi alcoolice; contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate din activitati publicitare la produsele din tutun si bauturi alcoolice.

Regim trimestrial pentru plata impozitelor

Codul de Procedura fiscala stabileste un regim trimestrial pentru plata impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, precum si a impozitului retinut la sursa, in cazul persoanelor juridice platitoare de impozitul pe veniturile microintreprinderilor, al asocierilor fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, precum si in cazul persoanelor fizice care desfasoara activitati independente. Astfel, 25 octombrie este termenul pentru calcularea, declarararea si plata acestor obligatii fiscale, pentru trimestrul al III-lea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu