Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

20 de ani de puscarie, pentru ca a jefuit si a ucis un batrin

Autorul unei tilharii deosebit de grave urmate de moartea victimei, originar din comuna Visani, a fost aspru pedepsit de catre magistratii braileni. Ionel Puia, 35 de ani, individ cu antecedente penale, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, pentru savirsirea infractiunilor de omor calificat si tilharie, plus 5 ani pedeapsa suplimentara constind din interzicerea unor drepturi cetatenesti. Initial, respectivul fusese cercetat si trimis in judecata pentru violare de domiciliu si tilharie in forma deosebit de grava, insa judecatorii de la Tribunal au decis schimbarea incadrarii juridice a faptei, considerind ca respectivul a ucis cu singe rece, in scop de jaf. Puia, poreclit "Zbarcea", l-a lovit pe Alexandru B., de 79 de ani, in propria curte, apoi a fost la un pas de a o sugruma pe sotia acestuia, ca sa-i dea banii din casa. Batrinul a fost gasit zacind in coma si, cu toate eforturile medicilor, a decedat citeva zile mai tirziu. Tilharul care a luat viata unui om la betie, a fost gasit tocmai in localitatea Rimnicu Sarat, unde se dusese sa chefuiasca pe banii victimei.

A ucis un om, pentru 1.950 de lei

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in noaptea de 4/5 octombrie 2006, ora 3.10, politia a fost sesizata in legatura cu un jaf comis in localitatea Drogu, mai precis intr-o gospodarie de la marginea satului. Oamenii legii sositi la locul faptei l-au gasit pe Alexandru B., batrinul batut si tilharit, in stare de coma, iar in curte proteza dentara a victimei. Din pacate, septuagenarul a decedat la spital, in dimineata zilei de 11 octombrie, dupa ce a intrat in stop cardio-respirator. Medicii legisti i-au informat pe anchetatori ca "intre leziunile constatate pe corpul victimei (leziuni cranio-cerebrale - n. r.) si deces exista raport indirect de cauzalitate".
Sotia batrinului atacat de bandit, Sanda, si ea in virsta de 79 de ani, le-a povestit oamenilor legii ca, in noaptea respectiva, se culcase tirziu, catre miezul noptii. Alexandru B. asculta linistit radioul. In jurul orei 2.30, batrina s-a trezit cu un individ in casa, individ care i-a poruncit sa-i dea banii. Atacatorul a lovit-o de mai multe ori, apoi a strins-o pur si simplu de git, spunindu-i ca, daca nu-i da banii, "o sa-i ia viata". Ingrozita, victima i-a spus banditului sa ia toti banii, dar "sa o lase sa traiasca". Ea a scos iute suma de 1.950 lei, pe care o tinea ascunsa intr-o batista, in lada, si i-a dat lui "Zbarcea", care s-a facut nevazut. Dupa ce si-a mai venit in fire, Sanda a iesit in curte si si-a strigat barbatul, banuind ca s-a intimplat o nenorocire. Acesta, insa, nu i-a raspuns: zacea intins in curte, in stare de inconstienta.
Oamenii legii au reusit sa afle, din aproape in aproape, cine a fost atacatorul. Ei au descoperit, printre altele, ca acesta locuise timp de un an in satul Drogu si ca-i cunostea bine pe batrini. In noaptea dramei, Ionel Puia chefuise cu citiva indivizi din Visani, in satul Drogu, ba chiar facuse si "un gratar de peste" pe marginea drumului. Ulterior, el a dat buzna in curtea familiei Sanda si Alexandru B., de unul singur, in scop de jaf. In acel moment, "Zbarcea" s-a trezit cu stapinul casei in fata si, "de frica" - zice el -, l-a lovit pe acesta in plina figura, doborindu-l. Agresorul a fost depistat a doua zi tocmai in orasul Rimnicu Sarat, unde cheltuise o parte din banii sustrasi prin violenta. Pe data de 6 octombrie 2006, precizeaza procurorul care a coordonat cercetarile, Puia a fost arestat preventiv, printr-un mandat emis de catre Judecatoria Faurei, el fiind ulterior transferat in Arestul IPJ Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii