Mergi la conţinutul principal

151 milioane de lei pentru Parcul Eolian de la Însurăţei

Săptămâna viitoare, mai precis, marţi, 9 decembrie, "Energie Ecologică Rogis SGR" SRL - beneficiar al proiectului investiţional cu finanţare europeană "Parc Eolian Însurăţei" va organiza licitaţia pentru atribuirea unui contract cu o valoare de peste 151 milioane lei, echivalentul a 34 milioane euro, fără TVA, în cadrul căruia vor fi cumpărate 11 turbine eoliene. Potrivit anunţului lansat de organizator, contractul este împărţit în 4 loturi: Lot 1 - Achiziţia a 11 turbine cu o putere de 2 MW fiecare, instalarea acestora pe fundaţiile aferente (servicii de livrare, transport, montaj, punere în funcţiune şi mentenanţă); Lot 2 - Lucrări de construcţii civile şi reţele (fundaţii, drumuri, platforme, LES 20 kV, LES 110 kV); Lot 3 - Realizarea staţiei electrice 20/110 kV proprie CEED Insurăţei; Lot 4 - Efectuarea studiilor geotehnice şi topografice şi proiectarea aferentă loturilor 2 şi 3. Cea mai mare pondere în total valoare o are, evident, achiziţia celor 11 turbine eoliene - 114,3 milioane lei (25,78 milioane euro), urmat de Lotul 3 - 16,48 milioane lei (3,72 milioane euro), Lotul 2 - 15,6 milioane lei (3,5 milioane euro) şi, în fine, Lotul 4 - 4,68 milioane lei (1,05 milioane euro). În urma desfăşurării procedurii, spune organizatorul, se va semna un singur contract de furnizare, pentru toate loturile. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007- 2013, Axa Prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice, Domeniul de Intervenţie - Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi.
În anunţ se precizează că se va utiliza criteriul "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic", în care 60% din punctaj vine din preţul ofertei, câte 10% din perioada de finalizare a proiectării şi perioada de executare a lucrărilor, iar 20% din termenul de livrare. Firmelor interesate li se cere să constituie o garanţie de participare în cuantum de 2 milioane lei, precum şi să facă dovada că, în ultimii 3 ani, au realizat o cifră de afaceri globală de minim 300 milioane lei.
Data limită pentru depunerea ofertelor expiră marţi, 9 decembrie, ora 12.00, iar o oră mai târziu, la sediul companiei organizatoare a procedurii, se vor deschide plicurile cu oferte.
De precizat că în judeţul nostru există mai multe proiecte investiţionale care produc energie verde, puterea instalată a turbinelor eoliene şi panourilor solare montate în Brăila ajungând la 111,85 MW.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro