Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

15 ani de puscarie si aproape un miliard de lei despagubiri

Instanta de fond a Tribunalului Braila i-a condamnat, zilele acestea, pe autorii crimei petrecute in octombrie 2004, in trenul personal 7012 Galati - Bucuresti, la 15 ani, respectiv 7 ani si 6 luni de inchisoare, pentru omor calificat. Fanel Lica, 20 de ani, Marius Marian Bardas, 24 de ani si Ion Barbu, 19 ani, din Surdila Gaiseanca, l-au omorit in bataie pe un rom din Mircea Voda, pe care l-au acostat in tren. Nu a existat un mobil al crimei; agresorii il confundasera pe bietul om, iar acum trebuie sa dea socoteala. In conflict au mai fost implicati trei tineri, dar acestia au fost scosi de sub urmarire penala. Tribunalul ii obliga pe cei trei condamnati sa plateasca sotiei celui pe care l-au ucis 220 de milioane de lei, iar celor doi copii minori ramasi orfani de tata, cite 300 de milioane de lei. Prin aceeasi sentinta, agresorii au fost obligati sa plateasca mai multe milioane de lei cheltuieli de spitalizare, plus o pensie alimentara lunara de 300.000 de lei. Magistratii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor detinute de autorii asasinatului, precizeaza surse judiciare.
Potrivit anchetatorilor, in seara zilei de 1 octombrie 2004, Fanel Lica si Marian Bardas se intorceau din Liesti, Galati, impreuna cu alti doi tineri. Aflati in trenul personal 7368, ei s-au incaierat cu sase romi - barbati si femei -, incasind de la acestia vreo citiva pumni. Aproape de Gara Ianca, tiganii au tras semnalul de alarma si au fugit pe cimp, dupa oprirea trenului. Tinerii din Surdila si-au continuat, insa, drumul, ajungind in final la discoteca din sat. Hotariti sa se razbune, Lica si Bardas au povestit mai multor consateni - Ion Barbu, Ionut Vasii, Florin Vlad si Catalin Eftimie - cum au fost batuti de tigani si, impreuna cu acestia, au mers in Gara Ianca, sa astepte trenul urmator. Era trecut de miezul noptii cind personalul 7012 Galati - Bucuresti si-a facut intrarea in statie. Crezind ca romii se afla in tren, tinerii din Surdila Gaiseanca au inceput sa caute prin compartimente, de la primul si pina la ultimul vagon. La un moment dat, ei au dat cu ochii de fratii Alexandru si Ionel Filip, doi romi din comuna Mircea Voda, care se intorceau din orasul Ianca. Fara sa stea prea mult pe ginduri, Fanel Lica si Marius Bardas, ametiti de bautura, si-au asmutit tovarasii: "Astia-s tiganii!" Culmea, desi fratii Filip nu aveau nimic de-a face cu scandalul precedent, tinerii din Surdila i-au luat la bataie. Anchetatorii spun ca, in timp ce consatenii lor stateau "de sase", Lica, Bardas si Barbu ii loveau pe romi cu salbaticie.
Aproape de Gara Dedulesti, desi batut mar, Ionel a reusit sa scape, aruncindu-se din trenul aflat inca in miscare. Fratele lui, insa, n-a fost asa norocos. Alexandru Filip a ramas intins pe holul vagonului, horcaind ca un muribund. In coma profunda, el a fost transportat la Spitalul Judetean Braila. Citeva zile mai tirziu, barbatul a decedat din pricina multiplelor leziuni craniene, la Spitalul Judetean "Sf. Andrei" Galati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii