Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

13 tineri dorm in doua corturi improvizate, la marginea orasului

Treisprezece tineri dorm in doua corturi improvizate intr-o zona mai izolata, in apropierea Soselei Rimnicu-Sarat. Ei au ajuns sa traiasca pe strazi, dupa ce, spun ei, au plecat de acasa sau au fost dati afara din centrele de plasament, pentru ca au depasit 18 ani. Ei suporta din ce in ce mai greu frigul noptii, de care se feresc dormind imbracati si inghesuiti unul in celalalt. Tinerii spun ca traiesc de ani de zile pe strazi si fiecare are povestea lui in care, invariabil, parintii sint rai si-i bat sau i-au parasit, iar cei care au ajuns la centrele de plasament nu au mai putut fi tinuti acolo, pentru ca depasisera virsta legala de 18 ani.
Ei spun ca, pina acum, au mai rezistat in corturile facute din cartoane, ramuri, paie si polietilena, insa noptile au devenit extrem de reci. "Noi incercam cit mai gros sa fim imbracati si cu cit mai multe paturi pe noi, intelegeti? Cu geci, mai cerem pe la oameni ca sa putem sa ne incalzim, dar este din ce in ce mai greu sa rezistam noaptea", ne-a declarat una dintre locatarele corturilor. "Eu maninc de obicei piine goala, doamna. Nu am bani sa o cumpar, dar ne mai dau oamenii cite ceva de mincare", ne-a spus o alta fata. Ei ne-au marturisit ca, dincolo de frigul noptii, au si alti dusmani: sobolanii si hotii. "Nu putem sa dormim din cauza sobolanilor, misuna pe aici, si mai vin si tiganii, ne fura bani si tigari. Avem ceva bani, pentru ca unii dintre noi muncim si ii pastram pentru mincare, ne ajutam unii pe altii!”
Cu totii spera ca autoritatile sa le gaseasca si lor un loc intr-un camin, macar pe timpul iernii, dat fiind ca alternativa nu este deloc roza: dormitul prin scarile de bloc incalzite: "Vara, toamna, stam aici, in corturi, dar iarna ne mutam la blocuri, ca nu putem rezista de frig. Dormim pe scari, unde este mai cald, linga calorifere. Dar nu avem liniste acolo, pentru ca unii locatari ne gonesc, cheama Politia".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii