13 octombrie - Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

13 octombrie - Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

riscurile naturale la nivelul județului Brăila sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundații, secetă, îngheț) și fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren și cutremure de pământ) • reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila au desfășurat activități de informare în rândul populației și au explicat că apărarea împotriva riscurilor implică în primul rând cunoașterea lor

 

Informații pentru cetățeni cu privire la riscurile naturale de la nivelul județului Brăila și modul în care trebuie să acționeze în astfel de situații. La data de 13 octombrie este marcată Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, după ce Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a decis în 2009 marcarea acestei zile în fiecare an, la data menționată. Se acționează în scopul promovării unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene, inclusiv prevenirea, atenuarea efectelor și pregătirea împotriva dezastrelor.

Joi, 13 octombrie, începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Dunărea” al județului Brăila a organizat puncte de informare preventivă în centrele comerciale Lidl – Bariera Călărașilor și Kaufland – Viziru.

Riscurile naturale la nivelul județului Brăila sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundații, secetă, îngheț) și fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren și cutremure de pământ). Apărarea împotriva riscurilor implică în primul rând cunoașterea lor. Este cunoscut faptul ca 90% din toate calamitățile naturale sunt legate de vreme, climă și apă. Statistica din ultimul deceniu arată că numărul total de calamități naturale, inclusiv cele hidrometeorologice, au o tendință de creștere atât după intensitate cât și după frecvența lor. Aceasta duce la creșterea pagubelor materiale și a numărului de victime omenești.

Au fost distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situații de urgență, măsuri de prevenire a acestora și reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situații. fiipregatit.ro este platforma națională de informare prin care cetățenii se pot documenta despre modul de comportare în situații de urgență”, au transmis reprezentanții Compartimentului Informare și Relații Publice al ISU Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro