Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

11 firme controlate, 11 firme amendate de OJPC

Citiva operatori economici din localitatile Faurei, Surdila Greci si Surdila Gaiseanca au avut ghinionul sa fie vizitati de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Braila, in zilele de 15 si 16 februarie. Rezultatul verificarilor este edificator: din 11 firme, toate au fost sanctionate, valoarea insumata a amenzilor ridicindu-se la 27.400 lei (274 milioane de lei vechi). Astfel, in Faurei, societatea comerciala "Fugison" a fost sanctionata cu 2.000 lei, deoarece comercializa piine si produse de patiserie in conditii improprii. Firma "Abil Trade" a fost gasita fara datele de identificare a societatii afisate vizibil. In plus, acest operator economic vindea piine fara elemente de informare legate de gramaj. Din acest motiv a fost sanctionat cu 3.000. Aceeasi amenda a fost primita si de SC "Xantia Impex", pentru comercializare de produse alimentare, cu termen de valabilitate depasit si de ulei importat din Germania, cu eticheta netradusa. Asociatia Familiala Tudor Vasilica, din aceeasi localitate, a primit o amenda de 3.000 lei, fiindca vindea alimente expirate si oua nemarcate.
In Surdila Greci, AF Tudor Vasilica a mai incasat o sanctiune de 3.000 lei, fiindca avea pe rafturi produse pentru care nu afisase preturile de comercializare. Tot in Surdila Greci au mai fost amendate, cu cite 3.000 lei, SC "Iscusit" si SC "Viomih", pentru neetichetarea corespunzatoare a marfii.
In Surdila Gaiseanca, AF Necula Dumitra a primit o sanctiune de 3.000 lei, pentru comercializare de carne pasare vrac, neetichetata, si a unor produse alimentare cu termen de valabilitate depasit. SC "Badara Junior" a fost taxata cu 2.000 lei, fiindca vindea aparatura electrocasnica fara elemente de informare sau identificare, in timp ce SC "Farmavet" a incasat o amenda de 400 lei, pentru comercializare de piine etichetata incorect.
"Necunoasterea legii nu inseamna nerespectarea ei. Vom continua actiunile de control in judet, unde observam ca exista nereguli destul de mari. In acelasi timp, vom continua sa supraveghem si activitatea comerciantilor din municipiu", ne-a declarat Florin Ionascu, inspectorul sef adjunct al OJPC Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii