Mergi la conţinutul principal

11 cazuri de West Nile confirmate la Brăila şi o suspiciune ridicată

* cazurile confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti s-au identificat în municipiu, dar şi în comunele Galbenu, Frecăţei, Movila Miresii, precum şi în oraşele Ianca şi Însurăţei

 

Un număr de 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate din mai şi până acum de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, la acestea adăugându-se încă o suspiciune.

Potrivit informaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila cazurile au fost depistate în municipiu, în satul Pântecani - comuna Galbenu, în oraşul Însurăţei, în sat Plopu - oraş Ianca, sat Agaua - comuna Frecăţei, comuna Movila Miresei şi în oraşul Ianca.

„Pentru prevenirea infecţiei cu acest virus se recomandă evitarea expunerii la ţânţari prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari, asigurarea condiţiilor care să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă şi desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor cu apă statută”, se arată în comunicatul DSP Brăila.

De asemenea, se recomandă prezentarea la medic la primele semne de boală, respectiv frebră, dureri de cap, fotofobie, greaţă, vomă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro