Mergi la conţinutul principal

1.000 euro pentru copiii cu dizabilităţi mintale

Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale "Trebuie", filiala Brăila, derulează în această perioadă un proiect ce are ca scop dezvoltarea de abilităţi de viaţă independentă şi integrare socială a 23 copii şi tineri cu dizabilităţi mintale severe şi medii. Proiectul "Abilităţi de viaţă independentă" a obţinut recent o sponsorizare din partea Fundaţiei "Dinu Patriciu", de 1.000 euro, bani care au fost folosiţi la cumpărarea de materiale necesare desfăşurării activităţilor cuprinse în terapia ocupaţională, artterapie, ergoterapie, precum şi alte acţiuni de integrare / socializare, cum ar fi miniexcursii, aniversări, carnaval. Acest ajutor nu ar fi fost posibil fără implicarea unuia dintre voluntari, care a intermediat obţinerea sponsorizării. "Nu sunt la prima acţiune în care reuşesc să smulg câte un zâmbet şi o rază de mai bine pentru persoanele care au o viaţă deosebită din toate punctele de vedere. Ce a facut să mă opresc la organizaţia «Trebuie»? Cunoşteam câteva aspecte despre organizaţie, domeniu şi beneficiarii acestui centru şi am hotărât să mă alătur ca şi voluntar unei echipe implicate 100% . Domnul Antonio Ciocan-Fontanine, director al Fundaţiei «Dinu Patriciu» a răspuns pozitiv la solicitarile mele şi pe baza a tot ce reprezintă aceşti tineri am reuşit să obtinem un contract de sponsorizare. Este foarte uşor să colaborezi cu oamenii care vorbesc aceeaşi limbă, a umanităţii! Aceast gest nu reprezintă foarte mult dar, cred eu, şi sper că acest gest contează, iar tinerii speciali trebuie să conteze", a spus Ionuţ Eugen Stoian, voluntar.
În cadrul acestui proiect care se va derula până la sfârşitul anului, copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor deprinde abilităţi pentru realizarea unor obiecte decorative, vor confecţiona măşti şi costume de carnaval, mărţişoare, felicitari, vor învăţa să grădinărească. Produsele realizate vor fi prezentate şi valorificate la târguri şi expoziţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro