10 August, clanurile interlope şi statul mafiot | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

10 August, clanurile interlope şi statul mafiot

Astăzi este 10 august. La doi ani de la evenimentelele din Piaţa Victoriei, când mii de români au fost loviţi cu bestialitate, au fost călcaţi în picioare, li s-au administrat spray-uri lacrimogene şi au fost izgoniţi cu tunurile de apă de la Protestul diasporei, în România nu s-a schimbat mare lucru. Dosarul 10 AUGUST s-a plimbat de colo-colo, de ochii lumii, procurorii DIICOT au dat ordonanţă de clasare a dosarului, justificând intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva protestatarilor ca o acţiune pe timpul desfăşurării unei adunări publice care şi-a pierdut caracterul paşnic, comparând barbarismul trupelor de ordine cu o activitate de „întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă”.

Altfel spus, toţi cei care erau îngrămădiţi acolo, pentru a protesta împotriva unui guvern corupt, erau nişte elemente refractare, care ar fi trebuit imediat reduse la tăcere, băgate la răcoare sau sub pământ, aidoma unei culturi compromise.

Ulterior, Dragnea şi şefii Jandarmeriei au făcut plângere la DIICOT pentru o  aşa-zisă lovitură de stat, invenţie care ne duce cu gândul la faptul că, în România, hoţul strigă hoţii şi este ascultat de către procurorii care, în loc să  analizeze faptele, fac analize stilistice pe text.

Ulterior, mai exact pe 4 august 2020, şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a dispus  infirmarea soluţiei de clasare a acuzaţiilor vizându-i pe şefii jandarmeriei în Dosarul 10 august, precizând că se reia urmărirea penală împotriva acestora.

Cu doar câteva zile înainte de 10 august, s-a modificat decizia DIICOT, aruncându-se astfel un praf în ochii celor care aşteptau să se facă dreptate şi   să fie aruncaţi după gratii cei care au  coordonat represiunea din 10 august 2018 contra manifestanţilor paşnici.

Sincer vorbind, eu nu cred că Fantoma în alb-colonelul Paraschiv, cel care a coordonat atrocităţile asupra oamenilor nevinovaţi care demonstrau paşnic în Piaţa Victoriei, va ajunge la pârnaie şi nici că se va deschide un dosar penal  asupra lui, sau asupra celor de la care a primit ordine.

În ultimii 30 de ani, am văzut ce s-a întâmplat în România cu astfel de dosare. Ce s-a întâmplat cu dosarul Revoluţiei sau cu cel al mineriadelor?

Pentru ce au murit oameni nevinovaţi? Pentru ca Justiţia din România să facă jocuri politice, să tergiverseze soluţionarea dosarelor sau să facă front comun cu infractorii?

La o zi după 10 august 2018, am fost în Piaţa Victoriei şi am înghiţit gazele care se resimţeau în toată zona, am urmărit reacţia jandarmilor, care apărau guvernul Vioricăi Dăncilă şi deciziile lui Carmen Dan echipaţi de război şi sfidând mulţimea care cerea să se facă dreptate.

Ce s-a întâmplat între timp? S-a aşternut o tăcere de mormânt peste evenimentele din august 2018 până de curând, când, la presiunile opiniei publice, DIICOT a redeschis ancheta în dosarul protestului diasporei şi foştii şefi ai jandarmilor sunt puşi din nou sub urmărire penală.

Acum câteva zile, Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a salutat decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării Dosarului 10 august şi a subliniat că adevărul despre incidentele din 10 august 2018 trebuie stabilit în justiţie şi că miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate, iar cetăţenii au dreptul de a şti cu exactitate din ordinul cui au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august 2018.

Care Justiţie? Care dreptate?

De câteva zile, Poliţia, Jandarmeria şi alte forţe de ordine sunt la cheremul cămătarilor şi al clanurilor mafiote. în timp ce noi stăm cu masca pe faţă, pentru a nu ne îmbolnăvi de coronavirus, o adevărată desfăşurare de forţe se află la picioarele lumii interlope, după ce Emi Pian, unul dintrei cei mai mari interlopi români, a fost ucis.

În România, anumite zone de influenţă şi instituţii de stat se află de ani buni  în mâna clanurilor de interlopi, iar acest lucru se întâmplă cu o complicitate tradiţională a instituţiilor statului. Din tot ce se întâmplă în aceste zile, reiese un singur adevăr: Poliţia, Justiţia, partidele politice, fac jocul clanurilor mafiote şi le oferă protecţie, în schimbul unor beneficii sau a unor amărâte de voturi... 

În ultimele zile, în loc să vorbim de 10 August, televiziunile au luat-o razna şi  stau cu ochii pe evenimentele care se derulează de la moartea lui Emi Pian, lider al Duduienilor, eveniment care pare că ar putea reaprinde spiritele între clanurile mafiote. în Bucureşti, este haos total după moartea mafiotului, la televiziuni, analiştii despică în patru consecinţele şi cine va prelua averea lui Emi Pian, a cărui înmormântare a costat cât construcţia a zeci de spitale in România. Poliţia Capitalei susţine că a luat măsuri urgente, dar  nu mişcă un deget pentru a stopa fenomenul infracţionalităţii care se desfăşoară sub nasul oamenilor legii. De unde au mafioţii ăştia atâţia bani? De ce nu îi ia nimeni la întrebări? Din banii cui sunt plătite forţele de ordine care îi păzesc pe interlopi?

Smerit, de teamă să nu deranjeze lumea interlopă, ministrul Marcel Vela a ieşit la rampă şi nu a reuşit să articuleze decât câteva vorbe, ca mesaj către grupările infracţionale: Suntem cu ochii pe voi!

În ce ţară trăim?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro