Mergi la conţinutul principal

„să amăgească, de va fi cu putinţă, chiar și pe cei aleși” – Matei, 24

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Când trupul este „templul Duhului Sfânt”, nu este al omului, nici al statului.
Într-o lume falsificată prin imagini contra-cost, adevărat poate fi numit orice se repetă  - și doar atât.
Dar nimic în afara gândurilor lui Dumnezeu pentru om nu este adevărat.
Goana după beneficii și plăceri, incapacitatea de a renunța la lăcomie, pentru Hristos, este o decizie pământească, dar împotriva cerului, pentru un trup rupt din scopul lui real. Dumnezeu nu este „făcut” pentru a servi plăcerilor omenești, nici omul „făcut” pentru trup.
Dar, deși toți sunt chemați, puțini fac alegerea fericirii care nu trece, pentru plăcerea care trece.
Cei aleși prin însăși alegerea lor, iubesc și fac Voia Celui care îi cheamă la asemănare.

 

Astăzi, mai mult ca oricând, încearcă să-ți dedici timpul unui gând fericit: „Aleg să gândesc doar gândurile lui Dumnezeu, iar Voia Lui să devină voia mea”.

 

9. Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii,
10. Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.
...
19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.
(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 6)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro