Mergi la conţinutul principal

„Nu precum dă lumea vă dau Eu”

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Poți rata și astăzi Pacea, de dragul plăcerii, banilor, puterii, dorinței de a fi diferit sau dorinței de a controla.

Dar nimic din lume nu este mai presus de Pacea Dulce în care ai, dăruită deodată, certitudinea Iubirii.

Suferința din lume este auto-creată și auto-iluzionată, știi ? Dar cine mai stă astăzi să caute adevărul? 

Pacea este un dar, făcut deja; nu o poți câștiga, nu te poți lupta pentru Ea, nu o poți cumpăra și nici măcar nu poți fi tu sursa Păcii. Doar te poți abandona Ei, pentru că este deja aici, înainte să o zărești, deși nu s-a dezlipit de tine vreodată. Doar orgoliul și frica de a renunța la jocul tău, crezând că asta ești tu și asta trebuie să faci, îți amână recunoașterea Păcii și Iubirii.

Renunță deci astăzi, dacă vrei, la orice forță și orice dorință, și vei regăsi Iubirea și Pacea Iubirii. Este sensul pentru care te-ai născut și ceea ce caută cu adevărat inima ta.

 

„Iisus a răspuns și i-a zis: Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el.

Cel ce nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele. Dar cuvântul pe care îl auziți nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis.

Acestea vi le-am spus, fiind cu voi;

Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze.”

(Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 14, 23-27)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu