„Flori în poșetă”. Expoziție la 103 ani de la nașterea Emiliei Dumitrescu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Flori în poșetă”. Expoziție la 103 ani de la nașterea Emiliei Dumitrescu

• expoziția vernisată la Galeria „Gheorghe Naum” cuprinde lucrări realizate de Emilia Dumitrescu, Vasilica Gavrilă, Raluca Spătaru Iancu, Erika Guadagnin, Diana Melnic, Alexandra Dinu, Andreea Gabriela Tudor și Grupul Unda • ea include lucrări de pictură, grafică și ceramică și va fi deschisă publicului până pe 22 septembrie • „Titlul expoziției este mai mult decât o metaforă, este un omagiu adus imaginii Emiliei Dumitrescu în ultima parte a vieții, când era adesea văzută purtând cu sine flori”, precizează organizatorii evenimentului

 

„Flori în poșetă” este titlul sugestiv al expoziței de pictură, grafică și ceramică vernisată, zilele trecute, la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I” și dedicată inegalabilei Emilia Dumitrescu (1921-2005). 

Potrivit organizatorilor, expoziția marchează 103 ani de la nașterea Emiliei Dumitrescu și cuprinde lucrări realizate de: Emilia Dumitrescu, Vasilica Gavrilă, Raluca Spătaru Iancu, Erika Guadagnin, Diana Melnic, Alexandra Dinu, Andreea Gabriela Tudor și Grupul Unda.

„Expoziția „Flori în poșetă” evidențiază latura delicată și intimă a creației Emiliei Dumitrescu, având florile ca element central. Lucrările prezentate, toate fiind naturi statice cu flori, reflectă legătura profundă a artistei cu natura, o temă esențială în opera sa. Pentru Emilia, natura nu era doar un subiect artistic, ci și o sursă inepuizabilă de inspirație și un mod de a-și exprima sensibilitatea și viziunea asupra lumii”, precizează coordonatorul expoziției, Fatme Nistoroi, muzeograf în cadrul Serviciului Relații cu Publicul - Muzeul Brăilei „Carol I”.

Titlul expoziției este mai mult decât o simplă metaforă, este un omagiu adus imaginii Emiliei Dumitrescu în ultima parte a vieții, când era adesea văzută purtând cu sine flori. Florile devin, astfel, simboluri ale feminității și ale efemerității, precizează organizatorii expoziției de la „Gheorghe Naum”.

Alături de compozițiile Emiliei Dumitrescu, expoziția găzduiește și lucrările de pictură și grafică ale artistelor Vasilica Gavrilă, Raluca Spătaru Iancu, Erika Guadagnin, Diana Melnic, Alexandra Dinu, Andreea Gabriela Tudor și ceramică semnată de Grupul UNDA. Prezența acestor lucrări creează un dialog artistic între trecut și prezent, ca formă de celebrare a naturii.

Coordonatorul evenimentului cultural este Fatme Nistoroi, muzeograf la Serviciul Relații cu Publicul, iar echipa tehnică a proiectului expozițional a fost formată din: Liliana Gâță, conservator; Emanuela Laura Enache, restaurator; Sorin Filoti, restaurator; Georgiana Papurică, muzeograf; Elena Buzea, referent (Serviciul Evidența și Protejarea Patrimoniului) și Cristian Pușcașu, inginer de sistem (Serviciul Relații cu Publicul) - Muzeul Brăilei „Carol I”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro