Mergi la conţinutul principal

„Family Start”, credite girate de stat pentru tineri

* „Acest tip de sprijin pentru nevoile unei familii aflate la început de drum nu are precedent în România”, a punctat George-Adrian Paladi, vicepreședinte al Comisiei pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților * totodatăa reprezentat un obiectiv major pentru Partidul Social Democrat, încă de la intrarea la guvernare”

 

Inițiativă în premieră! Guvernul PSD-PNL își propune să implementeze un program, intitulat „Family Start”, constând în garanții de stat pentru creditele de nevoi personale ale tinerelor familii. În program vor fi incluse creditele pentru nuntă, botez, achiziția unei mașini sau plata creșei ori grădiniței copilului etc. Acest program constituie primul set de măsuri reformatoare care ar putea duce la întărirea familiei tradiționale și creșterea sănătoasă a natalității, fără a transforma copiii în sursă de întreținere pentru părinți alcoolici care n-au muncit niciodată

În acest context, am solicitat mai multe detalii de la deputatul PSD George-Adrian Paladi, vicepreședinte al Comisiei pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților. Sprijinirea și protejarea populației de efectele crizei economice a reprezentat un obiectiv major pentru Partidul Social Democrat, încă de la intrarea la guvernare. Iată de ce programul „Family Start”, al cărui proiect este discutat la nivelul Guvernului și al coaliției de guvernare, oferă garanții de stat pentru obținerea unor credite de consum, fără a mai fi necesar ca tinerele familii să facă dovada unor venituri minime sau să gireze cu proprietăți. Acest tip de sprijin pentru nevoile unei familii aflate la început de drum nu are precedent în România, dar este aplicat și apreciat în multe alte state”, ne-a declarat Paladi.

Sursa citată a adăugat că proiectul programului prevede că statul va garanta în proporție de 80% credite de până la 75.000 lei, cu condiția ca persoanele care își întemeiază o familie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani și venituri nete de până la 7.500 de lei pe lună. Parlamentarul PSD a precizat că gama de cheltuieli care pot fi acoperite prin aceste credite include plata chiriei sau a avansului necesar pentru cumpărarea unei locuințe, achiziționarea unui autoturism de familie, achitarea cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala (și after-school), dar și organizarea nunții ori a botezului copilului. De menționat faptul că inclusiv studenții vor putea beneficia de garanții de stat pentru credite de până la 10.000 de euro, pentru finanțarea unor nevoi personale, incluzând aici și taxele de studii.

„Adoptarea unui astfel program este foarte necesară, ținând cont atât de contextul societății românești, de dificultățile inerente întemeierii unei familii tinere, dar și de problemele particulare determinat de criza economică globală. Aflați la început de drum, tinerii au nevoie de un sprijin care să le permită o dezvoltare firească a vieții personale și profesionale și care să reducă presiunea socio-economică”, a încheiat deputatul George-Adrian Paladi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro