Mergi la conţinutul principal

„Îndrăzniți, Eu am biruit lumea!”

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Lumea nu se biruie prin forță, și nu cu putere înfricoșătoare a biruit-o Hristos.

Doar cel ce se dorește înlocuitor de Hristos folosește frica (adică minciuna) pentru a stăpâni o lume - creată tot de frică.

Hristos, însă, prin Iubirea Sa, a biruit lumea. A privit lumea cu iertare totală, fără cusur, dincolo de orice a încercat lumea să-i „ofere”: judecată nedreaptă, dispreț, bătaie, chinuri și moarte pe cruce.

Hristos, adică Iubirea, le-a sfințit pe toate, iertându-le pe toate, pentru ne-adevărul lor. Astfel, a biruit Lumea cu totul, oferind Iubire ca răspuns la orice provocare din partea Iluziei.

Decide astăzi să nu te amăgești cu lumea, și nici ca adevărul să-l percepi, iar, drept o amenințare pentru confort. Știi acum că lumea întreagă este o apărare împotriva adevărului.

Reală ca un fum, nestatornică și în disoluție, lumea trebuie văzută drept ceea ce este, cu iertare pentru orice întâmplare a ei, cu plăceri, tentații, provocări sau necazuri ce vor să atragă și să impresioneze, s-o credem reală și să ne lipim ei.

Lumea se biruie prin Iubire. E singura Cale arătată de Hristos, pentru că Iubirea e singurul Adevăr

 

„În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 16, 33)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro