Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„Îndrăzniți, Eu am biruit lumea!”

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Lumea nu se biruie prin forță, și nu cu putere înfricoșătoare a biruit-o Hristos.

Doar cel ce se dorește înlocuitor de Hristos folosește frica (adică minciuna) pentru a stăpâni o lume - creată tot de frică.

Hristos, însă, prin Iubirea Sa, a biruit lumea. A privit lumea cu iertare totală, fără cusur, dincolo de orice a încercat lumea să-i „ofere”: judecată nedreaptă, dispreț, bătaie, chinuri și moarte pe cruce.

Hristos, adică Iubirea, le-a sfințit pe toate, iertându-le pe toate, pentru ne-adevărul lor. Astfel, a biruit Lumea cu totul, oferind Iubire ca răspuns la orice provocare din partea Iluziei.

Decide astăzi să nu te amăgești cu lumea, și nici ca adevărul să-l percepi, iar, drept o amenințare pentru confort. Știi acum că lumea întreagă este o apărare împotriva adevărului.

Reală ca un fum, nestatornică și în disoluție, lumea trebuie văzută drept ceea ce este, cu iertare pentru orice întâmplare a ei, cu plăceri, tentații, provocări sau necazuri ce vor să atragă și să impresioneze, s-o credem reală și să ne lipim ei.

Lumea se biruie prin Iubire. E singura Cale arătată de Hristos, pentru că Iubirea e singurul Adevăr

 

„În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 16, 33)
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii