Mergi la conţinutul principal
Proiect Erasmus la Şcoala “I. Creangă”

“Where is Bagi?” sau cum să înveţi jucându-te

• “Where is Bagi?” (Unde este Bagi?) este un soft dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus Plus “Math is Fun!”, iar elevii îşi pot testa cunoştinţele printr-un joc pe calculator • jucându-se cu Bagi, elevii îşi demonstrează atât aptitudinile matematice şi lingvistice, cât şi pe cele de geografie sau transculturale

 

Elevii de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” învaţă matematica jucându-se. “Where is Bagi?” (Unde este Bagi?) este un soft dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus Plus “Math is Fun!” (“Matematica este distractivă!”), un joc pe calculator, în limba engleză, prin care elevii îşi demonstrează atât aptitudinile matematice şi lingvistice, cât şi pe cele de geografie şi transculturale.

Căţelul Bagi este personajul principal al jocului, iar elevii trebuie să îl găsească rezolvând probleme de matematică, dar şi de geografie pentru că Bagi se mută dintr-o ţară în alta. Copiii trebuie să caute informaţii pe internet despre locurile prin care a trecut căţelul, astfel încât să poată trece de fiecare nivel şi în final să afle unde este Bagi. CD-ul poate fi folosit de către toţii copiii din clasele a V-a şi a VI-a, dar şi cei mai mari îşi pot testa cunoştinţele într-un mod distractiv.

“Where is Bagi?” este produsul intelectual al proiectului Erasmus Plus “Math is fun!” şi a fost prezentat în cadrului unei conferinţe organizate luni, 2 octombrie, la Şcoala “I. Creangă”.

“Acest proiect frumos ne-a determinat să vedem matematică în tot şi în toate astfel că toate activităţile pe care le-am desfăşurat împreună cu elevii noştri, atât cei de la nivelul primar, cât şi cei de la nivelul gimnazial, au avut ca temă matematica: să vedem matematica din jurul nostru, să vedem matematica în noi, să vedem matematica aplicată peste tot. Activităţi frumoase la care copiii au participat cu drag”, a spus prof. Elena Livica Băcanu, directorul Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă”.

Proiectul Erasmus Plus “Maths is fun!” s-a născut din dorinţa de a arăta elevilor că matematica nu e atât de grea pe cât pare, că poate fi distractivă, dar şi că te va însoţi toată viaţa. Proiectul se derulează în perioada 2015-2017, şcoala coordonatoare fiind “Ataturk Ortaokulu” - Kirklareli (Turcia), iar parteneri Şcoala “Ion Creangă” Brăila (România) şi Şcoala “Niepubliczne Gimnazjum Keglik” - Sroda (Polonia).

Pe parcursul celor doi ani, Şcoala “I. Creangă” a derulat foarte multe activităţi, iar una din ele a fost ca cei mici să identifice elemente din sfera matematicii în viaţa cotidiană şi să le fotografieze. Lucrările au fost expuse în şcoală, iar cele mai bune fotografii şi idei au fost premiate. În luna martie, elevii au sărbătorit ziua “Pi”, aceştia formând în curtea şcolii un “Pi” uman, iar alţi elevi au făcut clătite pe care le-au aranjat în farfurie sub forma numărului sărbătorit. În luna octombrie a anului trecut, elevii brăileni au fost plecaţi la partenerii din Polonia, iar în luna februarie a acestui an, în Turcia.

“Math is fun!” este primul proiect Erasmus Plus al unităţii şcolare şi se derulează în perioada 2015-2017, scopul proiectului fiind acela de a desfăşura activităţi prin care elevii pot descoperi că matematica poate fi şi distractivă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro