Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Teatrul muzical nu inseamna Florin Salam!”

Democratii braileni sint amuzati de ideea ce i-a venit mai nou presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, privind infiintarea unei institutii de cultura care sa fie “un melanj” intre un teatru muzical si o filarmonica. Ei sint siguri ca aceasta este doar o gaselnita de ultima ora a lui Stancu, pentru a dovedi, chipurile, interesul sau pentru cultura locala si sprijinul pe care este dispus sa-l dea in acest domeniu. Democratii nu cred insa nici macar o secunda in bunele intentii ale sefului CJ, ci sint convinsi ca astfel, el incearca sa mai atenueze din imaginea proasta lasata de proiectul lui de indepartare a Biblitoecii Judetene din Casa Tineretului. Mai mult, deputatul PD de Braila, Horia Vasioiu, declara ca era sigur ca Stancu va incerca sa puna mina pe toata Casa Tineretului, nu doar pe partea din fata, de unde, in doi ani, a facut mai multe evacuari: “Eram absolut convinsi ca dupa ce rezolva cu partea din fata a Casei Tineretului, urma partea din spate, ca asta-i durerea. Iata ca a actionat in acest fel. Probabil ca s-a gindit ca daca tot muta Biblioteca, deci un focar de cultura, la marginea orasului, hai sa faca un alt focar de cultura in mijlocul orasului, si uite ca vrea sa faca un teatru muzical, si poate-l face si de balet si bune maniere. Astea se potrivesc educatiei pe care-o are. As mai spune ca nu se poate face o filarmonica de la bun inceput, pentru ca ar fi cheltuieli prea mari, dar macar o orchestra de camera”.
Consilierul judetean PD Mario Da’Ross are mari dubii ca Stancu are idee ce inseamna teatru muzical si filarmonica: “Probabil ca prin teatru muzical inteleg ei Florin Salam, nu stiu ce inseamna teatru muzical, in acceptiunea domnului Stancu”.
Viceprimarul PD al municipiului, Daniela Vasioiu, este convinsa ca, de fapt, seful CJ a preluat “din zbor” o cerere ce i-a fost facuta de mai mult timp de catre doctorul Nicu Teodorescu, si incearca sa dea bine la imagine, “mobilind” Casa Tineretului, de unde are de gind sa evacueze Biblioteca Judeteana, cu un alt fel de cultura: “Dvs. stiti ca de mult incearca domnul Nicu Teodorescu sa faca o filarmonica la Braila. A facut demersuri atit la Consiliul Judetean, cit si la Consiliul Local Municipal. A venit cu proiecte in acest sens la ambele consilii. Evident ca, cel putin in ce priveste CLM, nu exista fonduri la acest moment pentru a incerca sa facem o filarmonica, si atunci, probabil ca daca dvs., presa, l-ati acuzat pe domnul Stancu de faptul ca nu se preocupa de cultura si vrea sa ia biblioteca si s-o duca la marginea orasului, si-a amintit de aceste proiecte si le-a “vindut” mass-media, pentru a atenua ceea ce incearca sa faca el cu biblioteca”
Democratii s-au amuzat copios cu privire la planurile lui Stancu de a trimte “melanjul” intre teatru muzical si filarmonica sa cinte la sate, iar consilierul municipal Mihaela Picu a comentat: “Din experienta mea umila in acest domeniu, doar 14 ani, asa ceva este practic imposibil. Sa amesteci un teatru muzical cu o filarmonica este imposibil. Cine a studiat cit de cit teorie, contrapunct, realizeaza acest lucru. Cind a spus cuvintul “melanj”, banuiesc ca domnul Stancu l-a aflat de curind si i-a placut cum suna, era mai frantuzesc. Categoric acestea nu se pot amesteca. In plus, se incepe cu o orchestra de camera, iar o filarmonica trebuie dotata cu o orga, dar sint lucruri care depasesc posibilitatile noastre reale. O orchestra de camera insa se poate face, dar pentru asta sint necesari artistii respectivi. Nu este suficient sa vrem sa facem, si sa avem o incapere cu acustica respectiva”.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii