Mergi la conţinutul principal

“Start ONG” oferă finanţare rapidă în lupta cu COVID-19

• Asociaţia “Act For Tomorrow” oferă finanţare de 66.000 de euro pentru proiecte ce au ca scop susţinerea comunităţilor în vederea limitării răspândirii coronavirusului şi diminuării efectelor negative cauzate de COVID-19

 

Programul “Start ONG”, cel mai simplificat instrument de finanţare pentru ONG-uri, instituţii publice din sfere precum educaţia (grădiniţe, şcoli, licee) sau cu rol social (cantine, centre pentru persoane vârstnice şi copii) şi grupuri informale, se adaptează pentru a limita răspândirea virusului şi a efectelor negative cauzate de COVID-19.

Kaufland Romania şi Asociaţia “Act for Tomorrow” au decis adaptarea apelului lunii aprilie a programului “Start ONG”, astfel încât societatea civilă să poată înscrie proiecte care răspund nevoilor comunităţilor în contextul actual. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional, aceste modificări se pot menţine şi în luna mai, ţinând cont de nevoile comunităţilor.

Astfel, 66.000 de euro vor fi acordaţi în luna aprilie ONG-urilor, unităţilor de învăţământ, centrelor de copii/bătrâni şi grupurilor informale, pentru dezvoltarea şi implementarea proiectelor de responsabilitate socială, prin care ajută comunităţile din care acestea fac parte, în trei domenii cheie: sănătate, social şi educaţie.

Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, bătrâni, persoane aparţinând grupurilor defavorizate, persoane aflate în carantină sau în monitorizare la domiciliu, angajaţi care prin natura serviciului prestează muncă în condiţii de expunere, cadre medicale, cadre didactice.

Apelul corespunzător lunii aprilie va fi lansat miercuri, 25 martie 2020, începând cu ora 09:00, pe www.startong.ro.

Proiectele pot fi înscrise pe 3 praguri de finanţare: pragul 1 - proiecte cu buget maxim de 1000 euro; pragul 2: proiecte cu buget între 1000 şi 2500 euro; pragul 3 - proiecte cu buget între 2500 şi 5000 euro.

“Cu siguranţă trecem printr-o perioadă nemaiîntâlnită, iar mobilizarea pe care o vedem din partea societăţii civile este extraordinară. De aceea, adaptăm apelul lunii aprilie al programului Start ONG pentru a finanţa proiecte ce urmăresc diminuarea efectelor negative cauzate de COVID-19. De la început, Start ONG şi-a propus să ofere ONG-urilor mici şi la început de drum, acces la finanţare, într-un mod cât mai simplu, iar în aceste momente este esenţial să le sprijinim pentru a putea răspunde nevoilor punctuale din comunităţile lor. Acum, mai mult ca oricând, implicarea face diferenţa”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Toate detaliile referitoare la apelul din luna aprilie şi aspectele privind aplicarea şi evaluarea proiectelor le găsiţi pe site-ul www.stratong.ro.

“Nu putem rămâne nepăsători în faţa actualei crize cu care ţara noastră se confruntă, criză care afectează atât sistemul medical, cât şi comunităţile. Ţara noastră trece printr-o perioadă dificilă care poate fi depăşită doar prin solidaritate şi cooperare. Credem că societatea civilă poate interveni, dacă este susţinută financiar, pentru a răspunde acelor nevoi ale comunităţilor pe care, în acest moment, statul nu are capacitatea să le abordeze. În aceste zile grele, diferenţa o putem face fiecare dintre noi, ajutând”, susţine Andrei Coşuleanu, Preşedintele Asociaţiei “Act For Tomorrow”.

În 2019, 164 de proiecte din 36 de judeţe au fost finanţate prin programul Start ONG, având 57.234 de beneficiari direcţi.

În 2020, finanţarea totală acordată pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro şi îşi propune susţinerea a aproximativ 130 de proiecte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro