Mergi la conţinutul principal

“Oamenii gunoaielor”, descurajaţi de un brăilean care îi filma

• doi indivizi se pregăteau să arunce deşeuri pe un teren din incinta unei foste unităţi militare din oraş • când au observaţi că sunt filmaţi de un cetăţean, respectivii şi-au abandonat planurile • chiar şi aşa, şoferul autospecialei în care se aflau aceştia a fost amendat, pentru că a pătruns fără drept în incinta unităţii militarii • poliţiştii locali continuă să îi sancţioneze cu amendă pe cei care aruncă gunoaie unde nu trebuie

 

În ciuda numeroaselor amenzi aplicate de Poliţia Locală, brăilenii continuă să arunce deşeuri pe domeniul public sau în incinta unor unităţi dezafectate. Atunci când cetăţenii iau atitudine, însă, lucrurile se schimbă. Aşa s-a întâmplat, recent, atunci când doi indivizi au intrat cu duba în incinta unei foste unităţi militare, cu intenţia clară de a arunca deşeuri. Un brăilean i-a observat şi a început să îi filmeze, astfel că respectivii şi-au abandonat planurile. “Un brăilean a sesizat faptul că o autoutilitară ar fi oprit pe terenul fostei U.M. Caporalul Muşat, intrarea dinspre Şoseaua Buzăului, iar doi tineri aflaţi în partea din spate a dubei ar fi deschis uşile, cu scopul de a arunca ceva pe terenul respectiv. În momentul în care au observat că cetăţeanul filmează, tinerii s-au răzgândit, au închis uşile, iar duba a plecat. Poliţiştii locali au identificat proprietarul autoutilitarei, iar în urma verificărilor s-a stabilit că duba fusese condusă de fiul acestuia, în vârstă de 25 de ani. Tânărul a recunoscut că a ajuns cu autoutilitara pe terenul respectiv, însă a explicat că nu avea de gând să arunce nimic din maşină, ci doar să întoarcă. Pentru faptul că a pătruns în incinta fostei unităţi militare, încălcând normele legale de acces, tânărul a fost sancţionat contravenţinal cu suma de 500 lei, conform Legii 61/1991”, ne-a informat Poliţia Locală Brăila, prin intermediul unui comunicat de presă.

În acelaşi comunicat se precizează faptul că, în perioada 23 – 29 iulie, poliţiştii locali au aplicat zece sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 lei, persoanelor surprinse încălcând prevederile legislative în vigoare referitoare la curăţenia pe domeniul public al municipiului Brăila. Cel mai recent caz este al unei femei în vârstă de 56 de ani, care în cursul zilei de 25 iulie a fost surprinsă în timp ce arunca pe domeniul public, pe Calea Călăraşilor, 6 saci plini cu diverse deşeuri.

“De la începutul anului şi până acum, pentru aruncarea sau depozitarea, pe domeniul public, a reziduurilor menajere precum şi a altor materiale, poliţiştii locali au aplicat 161 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 159.000 lei. Au fost vizate în special zonele limitrofe ale municipiului, cum ar fi str. Eroilor, Şoseaua Dig Brăila – Galaţi, Str. Arcului, Str. Rândunicii, Şos. de centură, zona ANL Lacu Dulce, Şos. Baldovineşti, str. Mecanizatorilor sau malul Dunării. De altfel, doar în zona cartierului ANL Lacu Dulce, a parcului ANL Lacu Dulce şi a împrejurimilor acestora, au fost constatate şi aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 120.000 lei, acestea vizând atât încălcarea prevederilor legislative în vigoare referitoare la curăţenia pe domeniul public al municipiului Brăila, cât şi pe cele privind accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală în municipiu”, informează Biroul de Presă al Poliţiei Locale Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro