Mergi la conţinutul principal

“Micatis Prod” - 8 milioane euro investiții pentru asfaltări de calitate

* firma a câștigat la licitație, anul trecut, un contract public pe 3 ani pentru întreținerea străzilor, trotuarelor și aleilor din Municipiu, pentru care s-a pregătit temeinic cu investiții de top în utilaje și instalații care să asigure o calitate superioară a lucrărilor * “Veți vedea că tot ce vom face noi este de calitate și nu o să ne batem joc de lucrări”, promite omul de afaceri brăilean Aurel Gropeneanu, cel care deține firma respectivă

 

Firma brăileană care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor de întreținere curentă și periodică a străzilor, trotuarelor și aleilor din Municipiul Brăila vine cu un bagaj impresionant de dotări “puse la bătaie” în acest contract. Omul de afaceri brăilean, Aurel Gropeneanu, cel care deține SC “Micatis Prod” SRL, adjudecatarul contractului sus-amintit, a ținut să atragă atenția asupra acestui aspect extrem de important, spune el, în asigurarea unei calități superioare a lucrărilor pe care s-a angajat să le execute pe raza municipiului. Potrivit sursei citate, firma a cheltuit aproape  8 milioane euro pentru investiții precum o stație de asfalt, una de betoane, precum și un parc de utilaje de ultimă generație: autogreder, finisor, rulouri compactoare, freze, mașină de emulsie, mașină de tăiat rosturi, buldoexcavatoare și camioane. Numai stația de asfalt a costat 1,1 milioane de euro, fiind vorba despre un utilaj foarte performant, produs de una dintre cele mai bune firme din domeniu. “Cea mai recentă achiziție este un utilaj care ne permite să turnăm direct covor asfaltic pentru trotuare și discutăm aici de o investiție de circa 100.000 euro, utilaj unic în județul nostru. Stația de asfalt în sine este cea mai bună de pe piață, iar piatra, sorturile și bitumul pe care le folosim sunt de cea mai bună calitate, pentru ca și asfaltul să fie foarte bun. Veți vedea că tot ce vom face noi este de calitate și nu o să ne batem joc de lucrări”, promite Aurel Gropeneanu.

Brăilenii au luat deja contact, în acest an, cu lucrările executate de către compania brăileană pe șantierul din zona Viziru, mai precis bretelele laterale de pe Calea Călărașilor, unde s-au amenajat și parcări, mai precis, din zona Ciocârlia spre ieșirea din oraș. Totodată firma a impresionat prin rapiditatea cu care a terminat asfaltarea b-dului A.I. Cuza, astfel că nu a fost afectată circulația în zonă decât pentru o scurtă perioadă. De altfel, firma nu este la primul astfel de contract cu municipalitatea, cunoscut fiind faptul că, în 2017, a executat lucrări cu o valoare de circa 5,5 milioane lei, fără TVA.

La finele anului trecut, SC “Micatis Prod” SRL a fost desemnată, în urma unei licitații publice, adjudecatara unui acord-cadru care acoperă perioada 2020 -2023, cu o valoare de atribuire 66,7 milioane lei, fără TVA. “Pentru aducerea străzilor la o stare normală de exploatare care să asigure siguranța și confortul circulației sunt necesare efectuarea de lucrări de întreținere (...), acestea reprezentând totalitatea activităților de intervenție ce se execută în tot timpul anului, determinate de uzura sau degradarea străzilor în condiții normale de exploatare. (...)  Lucrările necesare întreținerii curente și periodice a străzilor, trotuarelor și aleilor pietonale din Municipiul Brăila în perioada 2020 -2023, sunt: întreținerea îmbrăcăminților asfaltice cu mixtură asfaltică; întreținerea drumurilor împietruite; reparații trotuare; întreținere borduri; reparații fisuri, rosturi și crăpături transversale și longitudinale; ridicare la cotă cămine/guri de scurgere prin montarea de plăci beton armat cu capac de fontă/grătar de fontă noi”, se precizează în anunțul de atribuire postat în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice).

Valoarea estimată totală a licitației a fost de minim 62,88 milioane lei, fără TVA, și maxim 71,3 milioane lei, fără TVA.

“Micatis Prod” a raportat pentru anul trecut un profit net de aproape 1,3 milioane lei cu un efectiv de 72 de salariați. Demn de menționat este faptul că firma a acordat o sponsorizare, în primăvara anului trecut, Serviciului de Ambulanță Județean Brăila, mai exact, un aparat nebulizator de putere mare, pentru dezinfectat ambulanțe și încăperi, foarte necesar siguranței desfășurării activității instituției brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro