Mergi la conţinutul principal

“Efectul” Șoșoacă

Am remarcat zilele acestea un aspect la care sincer mă așteptam, trecerea Dianei Șoșoacă, și nu numai ea, pe modul “silent”. Ea, împreună cu alți lideri politici din aceeași cocină cu “prinicipii” și-au bagat capul în dos și așteaptă. Ce așteaptă? Așteaptă să se domolească efectele valului 4 ale pandemiei în România, care, cel puțin săptămâna trecută, a făcut ravagii, stârnind un val de indignare atât în rândul politicienilor dar cel mai mult în rândul populației. În acest context, prima doamnă antivaccin a țării a considerat că, cel puțin pentru o perioadă, este mai bine să iasă din prim plan, spre binele ei, dar cu siguranță fără să-și dea seama, spre binele unor oameni care au ascultat orbește aberațiile aruncate în spațiul public de-a lungul timpului.

Diana Șoșoacă este, trebuie să recunoaștem, un fenomen, dar un fenomen nociv, ca dovadă fiind efectele produse, ea având aportul propriu la drama unor persoane care au ajuns în spitale, intubați sau nu, decedați sau care încă mai luptă pentru viață. Mulți sau puțini cei care au ajuns în astfel de situații, sfătuiți de Șoșcocă să nu se vaccineze, să nu poarte mască, să nu creadă în virus, nu contează. Contează și dacă ar exista chiar o singură persoană, acea persoană și-a decis soarta pentru că în spațiul public “avocata salvatoare” a aruncat zi de zi sfaturi, indicații care au “năucit” acea parte vulnerabilă a populației, oameni ușor influențabili, cu o capacitate de a discerne destul de precară.

Nu știu dacă această individă simte acum vreo remușcare, având pe conștiință niște oameni, oameni care au crezut în ea, dar ceva mă face să cred că nu simte nimic, nicio fărâmă de vină. Faptul că în aceste zile a dispărut din spațiul public este nimic altceva decât protecția ei pentru că opinia publică ar taxa-o drastic dacă ar continua să împroaște aberații în mijlocul unei drame de proporții. La fel, liderul grupării AUR, George Simion, împreună cu trepădușii aleși local, care până mai ieri îndemnau la boicot și promiteau oamenilor că se dă startul unei revolte fanteziste – se știu ei -, au lăsat-o acum mai moale, din aceleași considerente.

Dovadă în acest sens stau mărturiile unor bătrâni care, aflați în spitale, regretă amarnic decizia de a se nu fi vaccinat, multe dintre ele, cu subiect și predicat: “Țara arde și Șoșacă urlă!”. Da, exact asta făcea și probabil o s-o mai facă această dizidentă, acestă femeie care beneficiază acum de imunitate parlamentară. Pentru că în alte condiții ar fi fost normal să fie trasă acum la răspundere. Degeaba o să afirme unii că aici e vorba de libertatea de exprimare, la Șoșacă & Co nu este vorba de așa ceva. Este vorba de instigare, de susținerea și răspândirea de informații false. Ale căror efect s-au transformat acum într-o dramă națională. “Cred”, “Consider”, “Sunt de părere că”, acestea sunt opinii proprii, dar instigatoarea nu folosește aceste cuvinte. Lumea ei este construită pe “Nu faceți”, “Nu există”, “Nu respectați”, ceea ce este cu totul altceva.

Este normal ca în fiecare țară să apară câte un astfel de specimen, dar tot normal mi se pare ca statul să aibă grijă în a limita, dacă nu chiar elimina, astfel de personaje care prin acțiunile lor au adus prejudicii unei părți ale populației prin instigare, prin repetarea consecventă a unor idei cu scopul de a influența, rezultatul dorit fiind acela de satisfacere a propriei personalități, să recunoaștem, cu probleme seriose.

Până la astfel de măsuri împotriva unor astfel de lideri sau unor grupări care-și “spun” partide, oameni nevinovați vor mai pierde lupta cu virusul, în mare parte pentru că au “gustat” din promisiunile “salvatoarei” Șoșoacă și a dacilor liberi basarabeni de la AUR. Iar restul adepților se simt, pe bună dreptate, părăsiți de idolii lor, derutați în mijlocul pandemiei, dar care acum, în al doisprezecelea ceas, aleg să să se vaccineze, dorind să evite în a deveni un număr și preferând a rămâne un om în viață.

EDITORIALUL reprezintă strict opinia autorului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu