Mergi la conţinutul principal

“DNA nu mai e”

Citatul din titlu îi aparţine lui Liviu Dragnea şi a fost rostit la începutul lunii septembrie în cadrul unui interviu la una dintre televiziunile de casă, mai exact la Antena 3. Propoziţia a agitat atunci platourile televiziunilor, dar nimeni nu-şi închipuia că va urma o reală destructurare a uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului, o instituţie care ne-a asigurat ani în şir aprecieri din partea UE. Ce nevoie avem de UE, vor spune cei 15% dintre români, potrivit ultimului sondaj, care vor să ieşim din acest parteneriat. Acestora li s-ar adăuga alte 20%, care nu ştiu cum ar vota în eventualitatea unui referendum pe această temă.

Păi, milioanele alea de români care lucrează în străinătate şi ani de zile au trimis miliarde de euro, ajutând substanţial economia României, nu sunt singuri pe lume, ci au rude, care “mănâncă salam cu soia” aici, în ţară. Dar miliardele alea, tot de euro, care ne-au fost puse la dispoziţie şi din care, e adevărat, ai noştri foşti şi actuali guvernanţi n-au fost în stare să acceseze decât o mică parte, chiar nu contează? Sincer, chiar şi puţinul ăla a condus la nişte investiţii, la nişte dezvoltări atât în sectorul public cât şi în cel privat. Dar investitorii serioşi pentru care o ţară membră în UE şi NATO prezintă o garanţie a afacerii lor, acele mult hulite multinaţionale care ridică salariul mediu în sectorul privat şi unde mulţi tineri îşi construiesc cariere, oare nu contează?

Ei bine, pentru PSD, ALDE şi UDMR, această triadă de tip mafiot, care susţine cel mai PROST guvern al României, condus de cel mai prost prim-ministru din toate timpurile, toate acestea nu contează. Ce contează? Contează zdrobirea puterii judecătoreşti, după ce atribuţiile instituţiei prezidenţiale au fost deja “împrăştiate”. Le-a fost extrem de uşor cu Klaus Iohannis. Sincer, de la şedinţa de guvern când a participat şi a vorbit despre “elefanţii” din cameră în vreme ce premierul de atunci, Sorin Grindeanu, făcea feţe – feţe, personal n-am mai reţinut vreo intervenţie notabilă. În schimb, alde Dragnea&Co s-au urcat pe Iohannis de zici că suntem o republică parlamentară, iar preşedintele a fost ales de deputaţi şi senatori nu de cei 6 milioane de români. Mare dezamăgire! Chiar sunt curioasă cum va reacţiona preşedintele la această ultimă şi decisivă lovitură pe care PSD-ALDE i-a administrat-o justiţiei.

Mă refer la ordonanţa lui Toader, acest vajnic urmaş al Rodicăi Stănoiu, pentru care Constituţia este doar o lege ordinară, pe care poţi să o schimbi când vrei printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Separaţia puterilor în stat, neretroactivitatea legii, prevederi constituţionale sunt ZERO pentru marele expert în drept, Tudorel Toader. Ca să înţeleagă toată lumea manevra, ordonanţa cu pricina a stabilit următoarele: nu poţi fi procuror DNA fără concurs şi fără să ai 10 ani vechime. Asta înseamnă că zeci de procurori pleacă acasă, iar dosarele lor rămân în aer, inclusiv dosarul Teldrum, extrem de complicat pentru infractorul şef Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, Dragnea, prin mâna lui Toader (care “ascultă”, după cum s-a exprimat liderul PSD), l-a “executat” pe procurorul care se ocupa de dosarul lui. Mai departe, aceeaşi ordonanţă stabileşte o vechime de minimum 15 ani pentru cei care vor să ocupe funcţiile de şefi la DNA, DIICOT şi Parchetul General. În paralel - şi asta-i o lovitură care doboară sistemul judiciar – magistraţii se pot pensiona după doar 20 de ani vechime. Practic, printr-o singură ordonanţă de urgenţă, coaliţia PSD-ALDE, sprijinită de UDMR în Parlament, scapă simultan şi de procurorii tineri care i-au deranjat până acum prin DNA şi DIICOT, dar şi de magistraţii cu experienţă, mă refer în primul rând la judecători, care n-au fost “ascultători” şi i-au condamnat “politic”. După ce că şi-aşa magistraţii sunt insuficienţi, schemele de personal fiind la jumătate prin parchete şi judecătorii faţă de necesar, se dă liber la pensionare! Ce efect va avea această manevră asupra justiţiabililor din această ţară, s-a întrebat cineva? Nu, deoarece guvernul PSD – ALDE lucrează pentru infractori şi lor le va fi bine.

Cine ar trebui să atace Ordonanţa de urgenţă la Curtea Constituţională? Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, căruia, ca să vezi, chiar zilele trecute i-a crescut salariul, care “combinat” cu pensia uriaşă, îi asigură, cu voie de la împăratul Dragnea, o “soldă” lunară de peste 300 de milioane lei vechi. Aţi auzit, dragi pensionari? Câţi ani vă trebuie vouă ca să adunaţi suma pe care o ia într-o lună pensionarul Victor Ciorbea?

Chiar sunt curioasă ce va face “ţărănistul” Victor Ciorbea – ce ruşine! - că la ora la care scriu, PNL şi USR au anunţat deja că-i vor cere să sesizeze CCR, iar Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii un comunicat cu privire la  interpretarea acestei Ordonanţe: nu se poate aplica retroactiv. Nu va face nimic, aş putea pune pariu!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro